• Kan ik de router gebruiken als acesspoint.
    Ik hen nu twee x81750 routers, ik wil de tweede als AP inzetten. Is het alleen een kwestie van de DHCP uitzetten?

    Gesteld op 4-3-2016 om 18:51 in forum Sitecom WLR-8100 - X8 AC1750 Misbruik melden
    • Goedendag,

      De router instellen als Accespoint gaat als volgt:

      Router instellen als Access Point :
      -----------------------------------------------
      Wanneer u de router instelt als Access Point (AP) kunnen computers verbonden met de eerste router ook contact krijgen met computers die verbonden zijn met de tweede router.

      1. Koppel de netwerkkabel tussen de hoofdrouter en de Sitecom router los. Herstart vervolgens de Sitecom router.
      2. Neem plaats achter een computer die verbinding heeft met de router (graag via een kabel verbinding maken)
      3. Open een browser (bv. Internet Explorer), tik in de adresbalk Klik op deze LINK en druk op Enter
      4. Log in met gebruikersnaam/wachtwoord die op de sticker staan op uw router. (meestal admin/admin of admin en het WPA2 wachtwoord van het 2.4Ghz netwerk)
      5. Klik op 'Status' en kies het tabblad 'DHCP Server'
      6. Wijzig hier het IP-adres van de Sitecom router naar een IP-adres in het bereik van uw hoofdrouter en buiten het bereik van de DHCP IP-range van deze hoofdrouter.
      Bijvoorbeeld:
      Als uw hoofdrouter te benaderen is op 192.168.0.1 en het DHCP bereik heeft van 192.168.0.100~200, wijzig dan het IP-adres van uw Sitecom router naar 192.168.0.2
      7. Kiest u voor de waarde 'Disabled' bij het label 'DHCP Server'
      8. Klik op 'Apply' om de instellingen op te slaan.
      9. Plaats de netwerkkabel tussen de hoofdrouter en uw Sitecom router in een van de (gele) LAN poorten van uw Sitecom router (dus niet de WAN poort)

      Werkt de verbinding hierna niet, start dan de apparaten even opnieuw op (PC en router). Na het instellen gebruikt u het zojuist onder LAN IP ingevulde IP-adres om de router te benaderen.

      Toelichting stappen:

      Het instellen van een router als access point gaat voor alle routers vrijwel hetzelfde. Enkele stappen van hieronder toegelicht:

      1. Deze stap voorkomt dat de router een melding geeft dat een IP-adres in het bereik van het modem niet mogelijk is (Internet Status / IPv4 Status details).

      6. Deze stap moet aangepast worden aan het IP-bereik van de hoofdrouter. Als voorbeeld een Ziggo Ubee modemrouter:

      Het Ziggo Ubee modem is te benaderen op IP-adres 192.168.178.1. De modem heeft bij standaardinstellingen het IP-bereik 192.168.178.10~53. Dit betekent dat alle getallen hierbuiten vrij te kiezen zijn voor statische IP-adressen. Bij het volgen van deze stappen zou dan bijvoorbeeld 192.168.178.2 gebruikt kunnen worden. Maar in principe kunnen IP-adressen 192.168.178.2 tot 192.168.178.9 en 192.168.178.54 tot 192.168.178.254 gebruikt worden.

      !Let op: stel alleen een router in als access point / switch wanneer deze wordt verbonden met een andere router. Een router ingesteld als access point verbinden met een modem zonder router functies werkt niet (1 IP-adres delen met meerdere apparaten zorgt voor problemen, hiervoor zijn routers en DHCP servers uitgevonden). Als je niet bekend met het herkennen van een lokaal netwerk met router, bekijk dan bv. dit artikel.

      7. De DHCP server moet uit als de LAN poort (stap 9) gebruikt kan worden. Gebeurt dit niet dan is het eindresultaat dat er 2 DHCP servers aanwezig zijn op hetzelfde netwerk. Dat levert conflicten met bijbehorende verbindingsproblemen op.

      9. Wanneer de instellingen gedaan zijn functioneert de router als access point / switch. De WAN/modem poort heeft geen functie meer. Om het mogelijk te maken dat de apparaten via de switch een DHCP server kunnen bereiken dient de kabel naar een LAN poort verplaatst te worden.

      Groet,

      Sitecom Webcare Geantwoord op 7-3-2016 om 09:17

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Als ik dit instel zoals hier boven beschreven dan werkt het guest network niet op de sitecom. Waarschijnlijk omdat je bij het guest network geen koppeling kan maken naar de gateway. Geantwoord op 9-11-2018 om 18:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info