Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 48 Naar de handleiding
301906

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum aan andere eigenaars.

Spelregels
1

Forum

Siemens-wtxl-2502

Zoeken resetten

  • Ik heb een wasdroger Siemens wtxl 2505 heb hem schoongemaakt maar droogt niet wordt niet warm. Zag ook ergens staan dat er onder de deksel aan de rechterkant een veiligheids knopje zit maar ik zie hem niet kan het ook wat anders zijn Gesteld op 31-3-2019 om 21:21

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Hallo allemaal!
      Ik had hetzelfde probleem met mijn Siemens WTXL 2502 wasdroger. Ik heb het kunnen oplossen door logisch na te denken! De wasdroger werd niet meer warm en droogt daarom helemaal niet meer. De logische verklaring: de warmtewisselaar bleek vol met troep te zitten waardoor hij niet de warmte meer kon omzetten in condens en later in water. Dan kan de heater zijn warmte niet meer goed kwijt en wordt alsmaar warmer en de beveiliging wordt ingeschakeld (gelukkig maar!) en schakelt de heater uit om erger te voorkomen zoals permanente beschadiging van de wasdroger of nog erger: brand.
      De oplossing:
      1. Open de deur van de wasdroger en rechtsonder zit een knop. Druk deze in en de voorklep zal openen. Linksonder zit de warmte wisselaar. Deze is waarschijnlijk vies. Deze moet je eruit halen. Hij zit vast met twee blauwe draaiknopjes weerszijden van de warmtewisselaar. Als je hem eruit hebt gehaald, dan grondig schoonmaken. Ik heb het gedaan door de eerste laag van vuil met de hand eraf te halen en later met heet water (de kraan volledig opendraaien) en zorgen dat alle troep eruit gespoten wordt. Dit moet je doen bij ALLE openingen. Daarna schudden en afdrogen. De binnenkant wordt in de wasdroger gedroogd.
      2. Inspecteren of de filter bij de luchtinlaat schoon genoeg is. Deze zit rechtsonderin bij de voorklep.
      3. Aan de achterkant van de deur van de wasdroger zit een filter. Deze ook schoonmaken.
      4. We willen dat de wasdroger de heater weer uit beveiliging haalt er weer aanzet. Hoe? Door de service mode te activeren en zijn test programma te laten draaien. Dit heb ik zelf uitgevogeld omdat online niets hierover te vinden is. Schakel de wasdroger uit door de draaiknop helemaal naar boven te draaien. Houd nu de knoppen "voorzichtig" en "start" tegelijkertijd ingedrukt en draai de ronde knop één klik naar rechts (extra droog van witte/bonte was). Dan gaat de led van de startknop snel knipperen. Druk nu op start en dan worden alle leds en display getest. Als dat zo is, dan zit je in de service menu. Draai nu de knop 2 klikken naar rechts (kastdroog van witte/bonte was) en druk dan op start. Na een paar seconden gaat het test programma draaien. Wacht een paar minuten totdat deze helemaal klaar is. Het test programma test alle droog-componenten. Werkt alles dan worden alle componenten (dus ook de heater) weer geactiveerd en uit de beveiliging gehaald. Zet de wasdroger uit door de ronde knop naar boven te draaien en nu zou je wasdroger het weer moeten doen! Veel succes! Groetjes, Peter
      Geantwoord op 19-11-2019 om 13:05

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Mij droger wordt niet mee warm, de droger gaar nog wel aan maar de was wordt dus niet droog Ik heb het filter schoongemaakt en in het waterreservooir komt geen water.

    Vraag:
    1 zit er een thermostaat in dit type, die mogelijk kapot is, zoja waar bevindt deze zich?
    2 wat kost een nieuwe themaostaat. Wat zijn eventuele monteurskosten om deze te vervangen
    3 zit er ook een resetknop op de droger, zo waar zit deze.

    Vriendelijke groet,

    Jeanne Brouwer
    06- 12861 504 Gesteld op 23-12-2013 om 14:40

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ook onze wasdroger werd niet meer warm, type Siemens TXL 2502
      Het was de beveiliging van de thermostaat (bimetaal clickson) achterin de machine, er zit een rood knopje op om te “resetten”, klik. Waarschijnlijk is de temepratuur te hoog geweest en is deze daarom afgeschakeld, het was warm die dag (juli 2022). De machine kan dan zijn warmte niet goed kwijt blijkbaar. Dit staat overigens ook in de handleiding….

      Open hiertoe de achterkant van de machine, dat is een chassis deel dat op de achterkant zit met ongeveer 12 hexacon schroeven. Let op dit zit tevens vast geplakt. Trek eerst de stekker eruit!!!
      De beveiliging zit ongeveer boven op de trommel-as. Druk op het rode knopje en een zacht klikje is hoorbaar. Maak de zaak een beetje schoon van stof en pluisjes. Daarna de zaak weer sluiten, vastschroeven en testen.

      SuccesGeantwoord op 20-6-2022 om 21:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • onze wasdroger Siemens TXL 2502 droogt niet , alle andere functie's werken wel .
    de machine wordt niet warm.

    heeft iemand daar ervaring mee.

    Bij voorbaad dank Joop. Gesteld op 29-11-2011 om 16:59

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Siemens wtxl 2502 handleidingen

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

  • lees eerst de handleiding door;
  • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
  • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
  • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
  • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
  • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
  • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info