• Het lampje Reservoir gaat telkens na een paar minuten knipperen van mijn E 46-17 condensdroger. Het reservoir is wel schoon. Hoe kan dit?

    Met vriendelijke groet

    Gesteld op 16-4-2012 om 11:55 in forum Siemens wt 46 e 170 Misbruik melden
    • Na het lezen van enkele berichten op dit forum heb ik de volgende reparatie uitgevoerd.


      Vanaf de voorzijde bezien, het linker zijpaneel verwijderd. Hiervoor:
      - eerst het deksel verwijderen door de twee schroeven aan de achterkant los te draaien, vervolgens het blad naar achter schuiven (trekken) en van de droger lichten
      - alle zichtbare schroeven die het linker zijpaneel vasthouden losdraaien, achter-, boven en onderzijde
      - als het reservoir is weggenomen zijn links in het voorpaneel 3 schroeven zichtbaar, deze losdraaien
      - het paneel voorzichtig iets lostrekken, hierdoor worden nog 2 schroeven aan het zijpaneel zichtbaar
      - het zijpaneel kan nu naar achter geschoven worden (trekken) waarna het geheel los komt

      Nu het zijpaneel is verwijderd is onderin een kapje zichtbaar waaronder het waterpompje zit. Het kapje verwijderen (één schroef) waarna het pompje uitgenomen kan worden. Het pompje bestaat uit een schoepenrad en een vlotter. Over het schoepenrad zit een kapje geklemd, dit voorzichtig verwijderen (pas op de klemmetjes zijn kwetsbaar). Schoepenrad en vlotter controleren op vuil e.d. Ook de zichtbare slangen losmaken en controleren op vuil (doorblazen).

      Het pompje staat in een opvangbak waarin het water (via de filter) verzameld wordt. In mijn geval zat er enorm veel vuil (drab van pluizen) in de opvangbak. Ik vermoed dat hierdoor de vlotter niet meer voldoende kon zakken waardoor hij steeds het signaal gaf dat het reservoir vol is.

      Het filter op de normale wijze via de voorkant verwijderd en schoongemaakt. Als het filter weg is, zie je op de opvangbak een klep gedrukt. Deze klep wegnemen (gaat een beetje lastig). Het volledige reservoir is nu zichtbaar. Alle drab uitnemen en grondig schoonmaken.

      Als alles is schoongemaakt, waterpompje en kapje terugplaatsen, zijpaneel en deksel bevestigen, en drogen maar …..!

      Tip. Maak van alles foto’s, voor en tijdens de demontage.

      Groeten,
      arno Geantwoord op 24-11-2012 om 12:47

      Waardeer dit antwoord (23) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info