• Hallo,

    Ik heb een Gigaset DX 800 all in one en een Internet, TV en bellen abonnement bij Xs4all. Ik heb de DX800 aangesloten op een vrije poort van de Fritzbox en een new telephone device aangemeld bij de Fritzbox. Op het display van de DX800 staat: SIP registratie mislukt. Als ik de IP wizard doorloop,vraagt de DX800 of om een activeringscode of om drie dingen : verificatienaam, wachtwoord en gebruikersnaam. De helpdesk van XS4all ondersteund niet het aansluiten van een IP telefoon. Wat moet ik invullen bij de gevraagde gegevens ? Francis

    Gesteld op 2-1-2017 om 14:29 in forum Siemens Gigaset DX800A Misbruik melden
    • Instellingen DX800 bij VoIP gebruik.

      Je hebt een router (Fritzbox) met DECT-functie van XS4ALL maar kiest ervoor de Gigaset DX800 All-in One in te zetten als jou VoIP centrale. Alle gegevens dien je dan in je DX800 in te vullen, die neemt dan de functie over van je router. Alleen zo profiteer je dan van alle mogelijkheden die de DX800 All in One biedt. Je kunt dan echter GEEN gebruik meer maken van de router (Lees Fritzbox) als VoIP DECT centrale. Maak voor jezelf dus vooraf een keus wat je wilt. Beiden hebben mooie functies aan boord, het is maar net waar je voorkeur ligt.

      1. Sluit je DX800 All-in One op een LAN-poort van je router middels een netwerk kabel. Er wordt direct achter de schermen een IP-adres afgegeven aan de DX800 door je router. Zorg dat je de accountnaam en wachtwoord bij de hand hebt die door je provider (XS4ALL) zijn afgegeven. Zonder deze gegevens zal “SIP-registratie mislukt” verschijnen nadien!!

      2. Dit IP-adres vind je terug in het menu van de DX800 door op de rechterzijde van de navigatie toets te drukken en “Instellingen” te kiezen. Kies nu “Systeem OK - “Lokaal netwerk”- OK. Hier vind je het benodigde IP-adres. Schrijf dit op, controleer hier ook of IP-adres “Dynamisch” ingesteld is.

      3. Open in je Pc of Mac je Browser en vul je IP-adres in van de DX800, de webconfigurator van de DX800 wordt geopend.

      4. Drie tabbladen worden zichtbaar, Home – Instellingen – Status. Klik “Instellingen” aan.

      5. Kies “IP Configuratie” en kies bij IP-adrestype “Automatisch toegewezen. Bij “Apparaatnaam in netwerk” vul je in hoe jou DX800 zichtbaar is in intern netwerk, de overige velden laat je leeg.
      Sla dit op en ga verder.

      6. Klik links op “Telefonie” en klik op “Lijnen”. Rechts vind je de 6 SIP’s, klik op de eerstvolgende lege SIP.

      7. Naam of nummer. Vul hier je abonneenummer in. Automatische configuratie code enkel invullen als de provider bekend is en een code heeft afgegeven. Geen nood als dit niet zo is, verderop geef ik de handmatige gegevens.

      8. Provider. Kies hier je provider, XS4ALL, KPN, enz. De vaste SIP-gegevens worden nu door de DX800 ingevuld.

      9. Loginnaam. Hier vul je de naam in die je van je provider kreeg, meestal is dit het regio en abonneenummer aaneengesloten dus “bijvoorbeeld 02012345678”.

      10. Log in wachtwoord. Vul hier het opgegeven wachtwoord door provider in.

      11. Gebruikersnaam. Vul hier hetzelfde in als bij “Loginnaam”.

      12. Displaynaam. Verzin een handige naam om later bij eventuele “Lijnkeuze” vlot te kunnen zien dat deze SIP van deze provider is. Bijvoorbeeld “Via XS4ALL”.

      13. Sla nu deze gegevens op en klik “Geavanceerde instellingen” aan.

      14. Hier vind je de algemene gegevens van de serviceprovider, bijvoorbeeld XS4ALL.

      15. Domein. Hier dient zichtbaar te zijn “sipxs4all.nl”.

      16. Proxy-service-adres. Ook hier dient “sipxs4all.nl” ingevuld te zijn.
      17. Proxy-server-poort. Standaard is ingevuld “5060”.

      18. Registratieserver. Ook hier dient “sipxs4all.nl” ingevuld te zijn.

      19. Poort registratieserver. Standaard is ingevuld “5060”.

      20. Ververs-tijd registratie. 3600 seconden.

      21. STUN gebruiken. “Nee” aanklikken. Hier kan echter “Gespeeld worden met ja of nee,
      XS4ALL heeft een STUN-server. Bij foutmeldingen kun je kiezen om “Ja” aan te klikken.
      Adres van de STUN-server is: stunxs4all.nl
      Poort STUN-server is: 3478.
      STUN ververstijd is: 240 seconden.
      NAT-verversing is: 20 seconden.

      22. Uitgaande Proxy-mode. Kies hier: “Nooit”.
      23. Klik “Opslaan” aan en kies in linker menu nu “Geluid”.

      24. Slechts 1 VoIP gesprek toestaan. Kies hier “Nee”.

      25. Spraakkwaliteit. Kies “Voorkeur voor eigen Codec”.
      Zorg in elk geval nu dat in het menu eronder de code G726 in linker menu staat. Bij gebruik van glasvezel kan gekozen worden voor “grote bandbreedte”. Is ook sterk afhankelijk van router en intern gebruik van allerlei apparaten die via router hun gegevens opvragen. (Smart en iPhone, digitale tv, Pc, Mac, laptop, Macbook, Gigaset Elements, beveiligingscamera’s. Allen willen via router functioneren dus kwestie van ervaren welke instellingen toepasbaar zijn.

      26. Annex B. Hier “Nee” kiezen. (Betreft enkel ISDN techniek).

      Dit zijn de extern benodigde correcte instellingen om een VoIP verbinding op te bouwen via XS4ALL of enig andere service-provider. Indien deze instellingen niet het resultaat behalen wat gebruiker voor ogen heeft, dient verder gezocht te worden in router of extern netwerk wat de oorzaak ervan kan zijn.

      Groet,
      Hans
      Geantwoord op 5-1-2017 om 08:04

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info