• welke code moet ik gebruiken als het toestel geel uit is geweest destandaard code 0000 of de code 0803 als het toestel dicht geklapt is geweest

    Gesteld op 27-10-2019 om 14:55 in forum Samsung Galaxy J5 2017 - SM-J530F Misbruik melden
    • Als je je toestel volledig heropstart, of je hebt het volledig uitgezet en start het nadien terug op, dan wordt je eerst niet je pincode gevraagd om je scherm te ontgrendelen, maar wel de pincode om je simkaart in je telefoon te ontgrendelen. Lees maar eens goed de tekst in dat scherm!
      De pincode van je simkaart staat, evenals de Pukcode ervan, op het plastiekkaartje waarin je simkaartje stak toen je het aankocht. Soms sturen providers je ook een mail met die codes nadat je de simkaart in je gsm hebt geactiveerd.
      Het is pas na ingave van de juiste pincode van je simkaart dat het toestel verder opstart en je daarna de pincode vraagt om uw scherm te ontgrendelen (bij u dus 0803).
      Als je 3x een verkeerde pincode voor je simkaart ingeeft blokkeert het toestel en krijg je de vraag om de Pukcode van jouw toestel in te geven als laatste mogelijkheid. Dat is een code van 8 cijfers die je dus zoals voormeld kan terugvinden. Dat mag je maximaal 10x proberen, daarna blokkeert je simkaart definitief en moet je bij je provider een nieuwe aanschaffen voor het zelfde telefoonnummer.
      - Als je de pincode voor je simkaart én je Pukcode niet meer kan terugvinden, moet je contact nemen via een ander toestel met je provider, telefonisch of via Internet, en daar je Pukcode opvragen. Je pincode voor je simkaart kan je niet opvragen.
      Hoe je dat juist moet doen voor jouw provider (Proximus, Telenet, Orange, edm.) kan je op Internet opzoeken door in de zoekbalk "pukcode" in te geven. Je krijgt dan een scherm met verschillende koppelingen waarmee je dat voor jouw provider kan opzoeken.
      - Als je die Pukcode nog kent, of je hebt ze opgevraagd (noteer ze!) , handel dan als volgt:
      Geef in het opstartscherm dat om de pincode van je simkaart vraagt 3x een verkeerde code in, zodat je vervolgens de vraag krijgt om de Pukcode in te geven.
      Voer de juiste Pukcode (8 cijfers) in.
      Daarna krijg je een scherm waarin je zelf een nieuwe pincode moet aanmaken voor de ontgrendeling van je simkaart (noteer die code na aanmaak!). Eens die nieuwe pincode aangemaakt is wordt de simkaart ontgrendeld en start de gsm verder op.
      Pas daarna krijg je de vraag om je pincode in te geven voor de ontgrendeling van je scherm (bij u dus 0803), pincode die je normaal enkel gebruikt nadat je het toestel in standby hebt gezet door het bv. dicht te klappen, en dus niet dezelfde is als deze om je simkaart te ontgrendelen bij een heropstart.
      Goede raad: eens je terug hebt kunnen heropstarten, wijzig dan ook de pincode 0803 waarmee je het scherm ontgrendeld. Je hebt dat nr. in uw bericht immers publiek gemaakt, wat niet de bedoeling is. Dat is een code die enkel u mag kennen.
      Succes! Geantwoord op 27-10-2019 om 23:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info