• hoe kan ik mijn bestanden gedeeltelijk leeg maken.Ik heb op mijn toestel geen fotos of iets anders op het toestel staan,maar heb toch van mijn 16,00 gb 13.60 gb gebruikt vr gr Roelof Harm Nijenhuis. r.h.nijenhuis@live.nl

    Gesteld op 10-10-2019 om 16:29 in forum Samsung Galaxy J5 2017 - SM-J530F Misbruik melden
    • Je kan minder gebruikte Apps de-installeren om ruimte vrij te maken. Anders moet je naar elke App bladeren, en daar kan je kijken of de App kan verplaatst worden naar je extern SD kaartje. Kost wel wat moeite en zoeken, en het werkt ook niet voor elke App. Er zijn ook Apps op Google Play die Apps verplaatsen om ruimte vrij te maken, maar die doen net hetzelfde als dat je ze manueel verplaatst. Geantwoord op 10-10-2019 om 23:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Gezien u geen andere bestanden op uw toestel hebt staan kunnen die 13 Gb van niets anders komen dan van door u geïnstalleerde apps, samen met de bij aankoop al voorgeïnstalleerde systeemapps. Kijk dus even welke apps je zelf installeerde en weinig of niet gebruikt en verwijder die. Voorgeïnstalleerde systeemapps kan je wel meestal niet verwijderen.
      Je moet er ook rekening mee houden dat er een bepaalde hoeveelheid ruimte en RAM-geheugen vast is voorbehouden voor je Android-systeem.
      Ook dat er een hoeveelheid junkfiles op je telefoon achterblijven bij gebruik van je apps. Die nemen ook tot wel meer dan 1Gb ruimte in. Open daarvoor af en toe de systeemapp "Apparaatonderhoud", waarin je via de knop "opslag" die junkfiles kan opruimen. Ook je geheugen kan je daarmee opruimen, je batterijverbruik instellen en checken op virussen.
      Af en toe je gsm eens heropstarten helpt ook om junkfiles te wissen en geheugen op te ruimen.
      Ruimte, ingenomen door apps die je zelf installeert, kan je soms gedeeltelijk ook verplaatsen naar je SD-kaart zo je die in je gsm gestopt hebt. Open daarvoor de systeemapp "Instellingen" en ga daarin naar "Apps". Je ziet een lijst met alle geïnstalleerde apps. Open een van je zelf geïnstalleerde app-items uit de lijst (dat zijn de gegevens ervan, niet de app zelf). Ga in die app-gegevens naar "Opslag". Als je in het volgende scherm onder item "Opslag gebruikt" de knop "Wijzigen" ziet staan kan je daarop klikken en dan "SD-kaart" kiezen ipv "apparaatgeheugen". Een deel van de ruimte die je app inneemt wordt dan verplaatst naar je SD-kaart en wordt dus gesplitst. Als je de knop "Wijzigen" niet ziet dan kan je niets verplaatsen. Dat komt vooral voor bij (voorgeïnstalleerde) systeemapps.
      De ruimte die jij nog vrij hebt, bijna 3Gb, is trouwens nog meer dan voldoende om je toestel goed te laten werken en updates te installeren van je apps. Op mijn toestel is er constant 15 van de 16 Gb bezet, en alles werkt naar behoren.
      Als je opslagruimte wil uitsparen als je foto's neemt kan je in de instellingen van je "Camera" app ook aanduiden dat hij die op je SD-kaart moet opslaan. Ook bij sommige andere apps kan je zoiets instellen.
      Ik zou dus willen stellen dat je je met 3Gb ruimte vrij nog geen zorgen moet maken, als je maar af en toe de junkfiles en het RAM-geheugen eens opkuist. Geantwoord op 10-10-2019 om 23:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info