• Hallo, ik heb een aanbod gekregen om en RT144 te kopen met Atis.
    Nu zou ik willen weten waar ik op moet letten bij de aanschaf van deze VHF?
    Wat is het verschil tussen type B en C?
    Hoe verander ik de Atis instellingen?
    Mag ik met een VHF met Atis op zee varen? Zo nee wat adviseerd U dan voor varen zowel binnenwateren en kustgebieden in Europa?
    Mag ik met mijn Marcom A deze VHF bedienen op binnenwateren?

    Alvast bedankt voor de info
    Mvg Marijn

    Gesteld op 19-11-2014 om 19:05 in forum Sailor RT144 Misbruik melden
    • Hallo hr of mevr Marijn.
      wat u moet doen is in ieder geval de marifoon laten voorzien van uw eigen atis roepnaam, de marifoon moet ook voorzien zijn met de basel kanaal bezetting (onder andere betekend dat meer kanalen die op hoog vermogen bruikbaar zijn, deze binnenvaart set met atis mag u zondermeer dan op zee ook gebruiken, marcom a is dan voldoende (basis certificaat), een rt144b heeft een cromen schakelaartje voor dual watch(mag niet werken bij een binnenvaart atis marifoon) en een rt144c heeft een draai schakelaartje met een daul watch stand en een sneltoets, meestal kanaal 16 , waarvan ook deze dual watch niet mag werken, de sneltoets kanaal 16 wel.
      let op dat de marifoon is voorzien van een geldige en werkende atis module en basel kanaal bezetting.(wij kunnen dat eventueel voor u verzorgen, u kunt (en mag)atis en basel kanalen niet zelf programmeren dat mag alleen de dealer )(wij dus in ieder geval wel, anders voldoet uw marifoon niet aan de vergunnings voorwaarden.)
      mail maar naar vrmmarine@hotmail.com,
      wij hebben alle onderdelen voor reparatie op voorraad en kunnen ook uw atis module verprogrameren en basel kanalen programmeren en daarna uw marifoon juist afregelen.
      mvgrt R van Rijn, VRM marine Geantwoord op 19-11-2014 om 20:39

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info