• Wij hebben ook een Isense. Ondanks dat de kloktijd staat geïnstalleerd om 17.00 uur slaat de ketel aan om 15.00 uur. Ik heb al een keer terug gezet naar de fabrieksinstellingen maar ook dit heeft niet geholpen. Wel zag ik dat hij als dag temperatuur op het het moment van aanslaan 20 graden aangaf terwijl hij op de kloktemperatuur staat ingesteld. Hoe kan dit?

    Gesteld op 31-1-2018 om 17:34 in forum Remeha iSense Misbruik melden
    • Hallo,
      Ik denk dat de isense berekend heeft dat hij om 15:00 moet starten om dan langzaam (energie zuinig) naar de ingestelde temperatuur van 17:00 te verwarmen. Hiermee is het om 17:00 precies de juiste temperatuur. De slimme thermostaten berekenen dit elke dag, het zou dus ook zomaar kunnen dat als het nog kouder gaat worden hij nog eerder begint of als het warmer wordt hij pas om 16:00 start. Geantwoord op 31-1-2018 om 20:12

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Best vreemd vindt ik dat want om 16.00 uur was het al 21 graden. Dan staat hij dus 2 uur voor niets te branden. Lijkt mij dat het dan met berekenen niet helemaal goed gaat. Geantwoord op 31-1-2018 om 20:39

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,
      enz
      Als je bij de vraag hieronder kijkt van 9-1-2018 dan lees je dat de thermostaat een aanwarm instelling heeft.
      Mogelijk heb je door het resetten de instelling vernaderd en ervaar je nu een ander regel gedrag dan voorheen.
      Helaas hebben we in nederland nogal een wisselend klimaat, temperatuurs verschil, wel of geen zonne schijn in de woon kamer is per dag verschillend. Het zou dus zomaar kunnen dat hij inderdaad al om 16:00 de temperatuur heeft bereikt, dit zou veroorzaakt worden omdat de dag eerder mischien de temperatuur buiten laag was en bijvoorbeeld geen zon in huis en misschien de deuren vaak open gehad. hij heeft hier zijn aanwarm tij op bepaald. de dag dat je gekeken hebt is misschien warmer en met meer zon in huis waardoor hij zijn temperatuur eerder heeft bereik. Ik denk dat je dit rgel gedrag niet prettig vind, mogelijk kun je het uitzetten. de ketel zal dan pas om 17:00 volgas naar je ingestelde waarde gaan. of dit zuiniger is weet ik niet. Geantwoord op 1-2-2018 om 08:59

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb de thermostaat gereset omdat hij steeds aanslaat rond de klok van 3 uur. Tevens zijn alle deuren de gehele dag dicht omdat we niet thuis zijn. Ik zal hem anders wel na laten kijken want vorig jaar werkte hij beter en sloeg niet 2 uur van te voren aan. Geantwoord op 1-2-2018 om 20:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • In alle bovenstaande antwoorden wordt niks gezegd over ‘modulerend’.
      Nieuwe thermostaten moduleren en branden dus lang op een heel laag pitje, wat dus goedkoop en efficient is.
      Mijn CV moet om 0800 op 20 graden komen en start om 0600 uur, maar daarna brandt hij nog zeker tot 10.00 uur door, op een heel laag niveau.
      Dat is dus normaal! Geantwoord op 1-2-2018 om 20:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het klopt inderdaad, hij "moduleerd" dit is niet nieuw, moduleren is naar mijn idee al meer dan 20 jaar mogelijk. Ik heb in mijn antwoord geprobeerd uit te leggen hoe het werkt.
      ("Ik denk dat de isense berekend heeft dat hij om 15:00 moet starten om dan langzaam (energie zuinig) naar de ingestelde temperatuur van 17:00 te verwarmen.").
      Mogelijk is de vraag beter beantwoord met het toverwoord moduleren, en zeggen dat het normaal is.
      Geantwoord op 2-2-2018 om 07:59

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info