• We hebben twee woonkamers, eentje waar we overdag verblijven en waar de iSense thermostaat is geplaatst en 's avonds gebruiken we de andere woonkamer waar radiatoren met thermostaatknoppen zijn geplaatst, hoe krijgen we het aangenaam warm 's avonds?

    Gesteld op 2-5-2015 om 10:30 in forum Remeha iSense Misbruik melden
    • Zomaar een paar theoretische mogelijkheden:
      - Zet de thermostaat in de kamer waar je niet bent hoog (gewoon het vaste programma)
      de ketel zal dan warm worden en via de thermostaatkraan wordt de andere kamer ook warm.
      - Gebruik een buitentemperatuurvoeler en stel de thermostaat in op "veel naar buiten kijken" dan zal de ketel warm worden als het buiten koud is, je thermostaatkraan regelt dan de rest.
      - Gebruik de "openhaard stand" op de thermostaat (helaas moet je dat iedere dag handmatig instellen)
      - Verplaats de thermostaat naar de andere kamer (permanent). Overdag is een constante temperatuur makkelijker te regelen dan je comfortbehoefte 's avonds.

      De volgende oplossingen zijn iets lastiger:
      - Maak twee thermostaatpunten in huis met een makkelijke "klik-verbinding" en draag iedere avond de thermostaat naar de andere kamer. Het programma kan dan gelijk blijven.
      - Koop twee thermostaten. Ik weet niet zeker of je er 2 tegelijk aangesloten kan hebben.
      Maar als er geen twee tegelijk op de ketel kunnen, maak dan een schakelaar waarop je de bedrading van de ene naar de andere kan schakelen.

      Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of er 2 thermostaten op een "bus" aansluiting kunnen en of ze dan goed werken. Als je daar ervaring mee op doet, of iemand anders daar ervaring mee heeft, zou ik dat graag willen horen. Geantwoord op 2-5-2015 om 10:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • je heb voor "bijna" het zelfde geld ook draadloze kamerthermostaten die je netjes neer kan zetten. Die neem je mee naar het vertrek dat je iig warm wil hebben/ waar je verblijft..iig goedkoper dan een weersafhankelijke regeling.
      Klik op deze LINK Geantwoord op 20-9-2015 om 11:17

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info