• Ik heb een nieuwe Remeha Tzerra Plus 39C ketel met iSense thermostaat in de woonkamer en buitentemperatuurvoeler. In de woonkamer is vloerverwarming en de andere ruimtes hebben radiatoren met thermostatische regelaars.
    Als ik de installateur goed begrepen heb is de iSense zo ingesteld dat de temperatuur van de ketel alleen door de buitenvoeler wordt bepaald. Met de regelaars voor de vloerverwarming kan ik de warmte in de woonkamer regelen. Maar die moeten dan bijna dicht staan, want anders wordt het te warm in de woonkamer. Maar ondanks het nalezen van alle gebruiksaanwijzingen en ook de vragen op deze website heb ik nog geen bevredigende oplossing gevonden om zo snel mogelijk een kamer te verwarmen met een radiator, want dan zou de ketel bijna permanent op een onvoordelige hoge stand moeten draaien. Graag uw mening!

    Gesteld op 5-1-2015 om 02:57 in forum Remeha iSense Misbruik melden
    • Wat je nu vraagt is een herkenbaar probleem. Ik heb het opgelost door de vloerverwarming iets te "knijpen". Bij mijn installatie is er een bij de aansluiting van de leiding op de vloerwerwarmingsverdelerkast een ongeveer duim-lang chroomkleurig tussenstuk waar je met een schroevendraaier een kogelkraan dicht kan draaien. Die heb ik op ongeveer 70% open gezet. Daardoor wordt het warme CV-water iets beter verdeeld tussen vloer- en overige verwarming.
      Mijns inziens is de combinatie van vloer- en radiatorverwarming niet optimaal voor een ketel met alleen een thermostaat in de woonkamer. De installateur heeft daar eigenlijk ook geen goed antwoord op. In de woonkamer is het comfortabel, in de rest van het huis minder en het is niet afgestemd op voordelig stoken. Geantwoord op 5-1-2015 om 08:03

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Bedankt voor uw antwoord. Ik denk het probleem van de regeling van de vloerverwarming op een andere manier te kunnen oplossen. Want in de huidige situatie moet ik die handmatig bijregelen. Door mijn oude thermostaat in de woonkamer te gaan gebruiken voor het regelen van de vloerverwarming via het aan het uit zetten van de circulatiepomp van de vloerverwarming. Dan kan ik de thermostatische kraan die bij de vloerverwarming zit ruim open zetten en als dan door een signaal van de kamerthermostaat de vloer warmer moet worden, dan wordt via een relais de circulatiepomp van de vloer aan gezet en als de juiste temperatuur is bereikt weer uitgezet. Via de stooklijn van de ketel op basis van de buitentemperatuur kan ik dan zorgen dat de ketel voldoende warmte geeft voor de kamers met een radiator. Geantwoord op 7-1-2015 om 23:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info