• Heb een Remeha klokthermostaat iSense.
    Heb last van tikkende leidingen, dus wil ik dat de ketel pas na een bepaald tijdstip aangaat. De ketel gaat echter veel eerder aan en lijkt niet te stroken met de "maximale aanwarmtijd", de ketel gaat uiteindelijk 2 uur eerder dan via max. aanwarmtijd zou mogen. De nacht stookgrens had ik op 10 graden staan. Ik ga nu testen met de nacht stookgrens op 0 graden (laagste stand), maar blijkbaar is er een ander signaal dat de "max. aanwarmtijd"over-ruled.
    Hoe kan ik instellen dat de regeling de max. aanwarmtijd NIET overschtijdt ?

    groeten,
    Frank van der Goes
    Zeist

    Gesteld op 27-12-2014 om 11:37 in forum Remeha iSense Misbruik melden
    • Door je thermostaat zeker in de winter niet lager te zetten dan 17,5 graden s nachts want dan is de kachel veelte lang aan t stoken om terug te komen op de gevraagde kamer ttemperatuur van daar dat ie zijn twee uur overschrijdt. En wat je snachts bespaart door m heel laag te zetten dan ben jeje voordeel dubbel en dwars sochtense weer kwijt omdat dan te veel moet stoken. En als je dat doet dan zal t tikken ook minderworden Geantwoord op 27-12-2014 om 14:28

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Het kan ook nog zijn dat je een buitentemperatuurvoeler hebt. Volgens mij is het zo dat als het dan buiten erg koud wordt, de kachel aanslaat omdat hij verwacht dat het binnen te koud zal gaan worden.
      Zelf heb ik ook vloerverwarming. Ik heb de aanwarmtijd op minimaal gezet (10 minuten of zelfs 0). Dan slaat de kachel aan op het moment dat ik dat wil en zijn na een uurtje de vloeren lekker warm als ik uit bed stap. Ik heb de thermostaat ingesteld op alleen binnentemperatuur meten. Alleen als het gaat vriezen, zet ik de thermostaat op binnen en buiten. Dan slaat de kachel meer aan zodat de radiatoren op de bovenverdieping meer warmte geven. In de woonkamer wordt het dan iets warmer dan de ingestelde temperatuur. Dan slaat de kachel soms ook 's nachts aan. Geantwoord op 29-12-2014 om 07:57

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info