• Staat het schoonmaken van de rookgas-afvoerbuis niet in de checklist van het jaarlijkse CV onderhoud?
    Ik had het volgende probleem met mijn W28 Eco (1998): het kwam regelmatig voor dat bij starten van het opwarmen de ketel gedurende een seconde of 6 flink trilde. Dat was zodanig dat ik bang was voor kapot trillen. Omwonenden begonnen al te vragen wat er bij ons aan de hand was.
    Bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt (Oktober j.l.) had ik de serviceman gezegd dat hij eerst naar het probleem moest kijken omdat voor ons vervanging van de hele ketel i.p.v. vervangen van onderdelen zeker bespreekbaar was. Hij koos er toch voor de Honeywell VC8010 valve actuator te vervangen. Omdat dit niet de oplossing bleek heb ik hem terug laten komen. Toen heeft hij weer iets aan hetzelfde onderdeel gedaan. Afspraak was dat hij ons 2 dagen later zou bellen om onze ervaring te horen. Ik had intussen vastgesteld dat het trillen steevast begon in programmastap 5, 30 sec na overschakelen van stap 4 naar 5. Dat had ik hem kunnen vertellen als hij gebeld dat. Dat deed hij niet. Wij besloten hem niet achter de broek te gaan zitten, uit te kijken naar een ander servicebedrijf en nieuwe ketel. De verwarming werkte verder goed en hadden we actie uitgesteld. Doch vorige week, nadat ik 2x de stekker eruit heb moeten trekken toen het trillen niet ophield, besloot ik er zelf eens naar te kijken, te beginnen met check van de afvoerbuis. Daar stelde ik vast dat er zich in het 'compartiment' onder de rookgasafvoerbuis flink wat zand bevond. Na schoonmaken heb ik geen last meer gehad. Het is ook wel te beredeneren dat dit de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn. Kennelijk had deze serviceman niet dat inzicht en dit schoonmaken ook niet in zijn standaard actielijst.

    Gesteld op 11-3-2013 om 15:50 in forum Remeha W28 Eco Misbruik melden
    • Het schoon maken van de warmtewisselaar met het daarvoor bestemde 'mes' van Remeha en het verwijderen van de rommel onderin behoort tot de normale werkzaamheden. Helaas zijn er maar weinig bedrijven die hun werk goed doen. Geantwoord op 17-4-2013 om 17:21

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dank u. Wij ondervinden waarschijnlijk hetzelfde probleem. 2 Monteurs begrijpen niet hoe het kan en willen alles maar peoberen te vervangen. Het geluid is alsof er een helikopter opstijgt in huis. Philip Geantwoord op 8-6-2013 om 11:54

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info