• Motor driewegklep loopt elke keer vast terwijl deze voor de tweede keer vervangen is. Daarnaast is het binnenwerk ook vervangen.

  De quinta 35C is door Feenstra onderhouden door de vorige eigenaar van deze woning. Op hun installatiekaart lees ik dat het driewegklep in 2011 is omgedraaid.

  Iemand enig idee waarom de motor nog steeds vastloopt na 24 uur meestal? Als ik de motor los haal en weer monteer is het probleem weg voor een dagje. Binnenwerk is ook twee keer vervangen.

  Gesteld op 6-7-2017 om 16:45 in forum Remeha Quinta 35c Misbruik melden
  • Geachte heer of mevrouw,
   Wij vinden het zeer vervelend dat u hinder ondervindt van uw Remeha Quinta cv-ketel. Het probleem van de driewegklep zou veroorzaakt kunnen worden door de automaat. Het kan zijn dat de spanning op beide kanten van de driewegklep blijft staan. Ons advies is het door te laten meten door uw installateur.
   Met vriendelijke groet,
   Remeha B.V.
   Team Customer Care Geantwoord op 7-7-2017 om 13:32

   Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Tijdens het vervangen van het expansievat vorige week zat er een hoop rommel in het water, leek op zand, maar dat is het natuurlijk niet. Dit is de eerste keer ook aangetroffen in het binnenwerk driegwegklep.

   Kan het ook zijn dat het hierdoor vastliep?

   Nu is het expansievat vervangen, en één keer weer geleegd. Nu komt er geen rommel meer uit. Wat kan ik het beste doen, misschien een vuilafscheider laten monteren? Geantwoord op 7-7-2017 om 13:47

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Er blijkt helemaal niks aan de hand te zijn met de CV ketel. Het probleem dat het motortje elke keer vastliep had als oorzaak dat het witte pennetje hiervan tegen de deksel/mantel van de CV aan kwam, en daardoor vastliep.

   Ik heb het deksel eraf geschroefd, en inderdaad aan de binnenzijde zie je een afdruk van het pennetje.

   Oplossing is het motortje omdraaien zodat het pennetje aan de achterzijde zit, en niet meer aan de voorzijde. Geantwoord op 7-7-2017 om 15:48

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info