• Hoi, ik heb een Calanta 40c, zit hier een Gateway-printplaat in. Ik wil er een eTwist op aan sluiten die geen losse Gateway heeft. Enkel de thermostaatunit. Zo ja, waar moet ik de draad op aansluiten.
    Harry

    Gesteld op 6-12-2020 om 15:40 in forum Remeha Calenta 40c Misbruik melden
    • Over de printplaat is een vraag. Of die aanwezig is in de ketel. De draad is de 24V draad van de thermostaat naar de ketel. En hoe ik die dan kan aansluiten op de eventuele printplaat. Vraag: kan ik de ETwist ook gebruiken als een handbediende thermostaat. Het scherm blijft zwart, wordt de ETwist dan wel herkend door de Calenta. Deze is 7 jaar oud.

      Harry
      Geantwoord op 7-12-2020 om 09:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Op de 40C zit geen gateway voor e-Twist maar die wordt standaard meegeleverd en wordt geplaatst tussen e-Twist en printplaat. Geantwoord op 7-12-2020 om 12:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      Ik heb een ETwist overgenomen zonder losse gateway. Tegenwoordig zit er in de nieuwere ketels een gateway-print ingebouwd. Daar gaat mijn vraag over: zit die gatewayprintplaat ook in mijn Calenta 40c zodat ik mijn ETwist kan gebruiken. En is de ETwist ook gewoon te gebruiken zonder gateway, in of extern aanwezig. Dus als gewoon handbediende thermostaat. Is nergens info over te vinden vandaar de vragen hier.

      Harry Geantwoord op 7-12-2020 om 14:19

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Deze gateway hoort standaard bij de e-Twist en die had je ook over moeten nemen, inclusief de documentatie. Zeven jaar geleden waren die nog niet ingebouwd, althans niet in een 40C.
      Of is die e-Twist 'van de wagen gevallen'?


      Geantwoord op 7-12-2020 om 15:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Je kan ze tegenwoordig zonder gateway kopen als er een gatewayprintplaat in de ketel zit. Nieuwe ontwikkelingen gaan snel. De nieuwe Ace heeft een ingebouwde gatewayprintplaat zodat je geen setje hoeft te kopen.
      Maar kan ik de ETwist nu als handbediende thermostaat alsnog aan de muur hangen zonder gebruik te maken van de online-mogelijkheden, het bedienen via de app op de smartphone? En nee, is niet van de wagen gevallen, is door de vorige eigenaar zo bijgekocht bij zijn ketel met ingebouwde gatewayprint. Heeft echter brsloten voor een ander E-thermostaat met meer mogelijkheden.

      Harry Geantwoord op 7-12-2020 om 16:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info