• al geruime tijd valt de druk van 2.0 bar weg naar ca.1 bar en gaan dan weer bijvullen .onlangs een nieuw expantievat door erkend bedrijf laten vervangen. Druk blijft wegvallen.alle leidingen en radiatoren gecontroleerd maar kunnen geen lek vinden. wat nu ?

    Gesteld op 7-2-2019 om 11:09 in forum Remeha Calenta 40c Misbruik melden
    • Goedemiddag, wat vervelend dat je regelmatig moet bijvullen. Al een aantal zaken zijn uitgesloten, lees ik. Andere mogelijke oorzaken zijn het overstort of de warmtewisselaar. Ik adviseer je contact op te nemen met je installateur. Hij kan ter plaatse de situatie bekijken en beoordelen. Mocht hij er niet uitkomen dan kan hij contact met ons opnemen voor meer technische ondersteuning. Met vriendelijke groet, Remeha BV Team Customercare Geantwoord op 7-2-2019 om 13:51

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Allereerst even kijken of er in de ketel op de bodem water ligt aan de rechterkant, of misschien wel roest-sporen.
      Zo ja dat is het bijna 100% zeker dat het hydroblok rechts lekt, en daardoor de druk zakt.
      Dat blok is volledig opgebouwd uit kunststof en gaat op den duur scheurtjes vertonen door de warmteverschillen die het moet doorstaan.
      De complete hydroblok unit bestaat uit hydroblok driewegklep en druksensor.
      Remeha is op de hoogte van dit probleem, en als dit de eerste keer is dat dit blok vervangen moet worden heb je grote kans op een coulance regeling van Remeha, na beoordeling van het oude hydroblok.
      Vriendelijke groet, Henk Huizen. Geantwoord op 1-8-2019 om 13:43

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Goedemorgen , wij hebben ook een Remeha Calenta uit 4 juli 2012. Wij hebben ook steeds druk verlies. In 2021 stond de druk opeens op 0,7. Eerst is ons drukvat vervangen. De installateur is al sindsdien al weer 2 maal geweest. Er is iets vervangen op 14 juli 2022 , links in de ketel op de bodem. want er stond water in de ketel. Monteur is 1 oktober weer geweest. Bijgevuld tot 2.0 en nu staat hij weer op 1,3. , leidingen zijn gecontroleerd en verwarmingen ook. Heeft u een suggestie van wat het kan zijn. Met vriendelijke groet Marijke middelburg Geantwoord op 16-12-2022 om 08:58

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
    • Kan van alles zijn. Dit lijkt op een hardnekkig probleem maar er zit niets anders op dan een kundig en ervaren persoon, de gehele installatie grondig te laten inspecteren. Soms is lekkage moeilijk op te sporen, vooral wanneer de ketel brandt en het gelekte water op een warme of hete plek, onmiddellijk verdampt. Geantwoord op 16-12-2022 om 11:34

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Heb hetzelfde probleem. Paar maanden na vervangen hydroblok blijft ineens de druk maar zakken. Vertrouw de ketel voor geen meter Geantwoord op 27-3-2024 om 09:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info