• Onze vier jaar oude calenta lekt...hydroblok...zeer benieuwd hoe remeha reageert.
  het is een veel voorkomend probleem.

  wie gaat opdraaien voor de kosten ?

  groeten,

  tim

  Gesteld op 24-10-2015 om 17:32 in forum Remeha Calenta 28C Misbruik melden
  • Goedemorgen,

   Wij vinden het zeer vervelend dat u hinder heeft ondervonden van uw Remeha Calenta cv-ketel.

   Remeha B.V. hanteert een standaard garantietermijn van 2 jaar op de onderdelen in haar cv-ketels, met uitzondering van de warmtewisselaars, waar in de meeste gevallen zelfs 10 jaar garantie voor geldt.

   Om te bepalen of u voor eventuele coulance in aanmerking komt, verzoeken wij u uw installateur te vragen om het defecte onderdeel naar ons toe te sturen.

   Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u echter nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met ons via telefoonnummer 055-5496900.

   Met vriendelijke groet / Best regards,
   Remeha B.V.
   Service & After Sales
   Jaleesa Waslander Geantwoord op 26-10-2015 om 16:45

   Waardeer dit antwoord (13) Misbruik melden
  • Ik heb hetzelfde probleem met de hydroblokken. De kunststof die is toegepast is niet geschikt voor de grote temperatuurwisselingen, waardoor er scheurtjes ontstaan. Hier is een z.g. fabrieksgarantie niet van toepassing omdat dit een ontwerpfout is. Wettelijk gezien: je mag van dergelijk onderdelen verwachten dat ze langer meegaan dan de 2 jaar garantie die de fabrikant geeft. Heb ook eens ergens gelezen (tijdje terug) dat Remeha installateurs heeft geïnformeerd over deze problemen met name met s.nr. beginnend met 09 en 10. Dit duidt ook op verkeerd materiaal. Geantwoord op 18-1-2016 om 10:53

   Waardeer dit antwoord (24) Misbruik melden
  • Remeha Tzerra hydro blok al 2 de keer lek ketel wordt gebruikt door een persoon alleen voor warm water een keer onder garantie vervangen nu weer lek het is duidelijk Remeha probleem maar geen garantie kosten onderdeel 385.00 euro. Exclinbouwen. Zint voor je begint het is een grote rommel aan de muur. Voor de duurdere versie hebben ze een messing versie gemaakt waarom eigenlijk. En waarom niet voor die Tzerra. Remeha laat de mensen niet zitten met die rommel. En neem je verantwoording.
   Geantwoord op 13-1-2019 om 13:31

   Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Ik heb zelf bij onze remoha calenta het linker blok voor de 4e keer vervangen nadat dit blok door Fa Feenstra die deze ketel heeft gemonteerd het al 3 keer had gedaan. ( voor alles fijn een rekening verstuurd) Bij demontage bleek de waterleiding zwaar onder spanning was gemonteerd ongeveer 5 cm verschil. Dit verholpen en een messing versie gemonteerd.Ook het rechterblok begon korte tijd later te lekken. Ook hier de leiding zonder spanning gemonteerd. Mogelijk is het te vast aandraaien van de inbus boutjes waarmee de wisselaar op de blokken is gemonteerd ook een oorzaak. Immers de verschillende materialen zetten verschillend uit. De dikke ronde pakking bussen van de wisselaar moeten dit opvangen. Deze wel bij ieder onderhoud vervangen en licht invetten. Hopelijk voorlopig geen lekkages meer. Misschien hier heeft U wat aan deze info? Geantwoord op 13-1-2019 om 15:02

   Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
  • Bij ons ook een hydroblok lekkage in een Remeha Tzerra CW5 na zeven jaar. Extra garantie van 10 jaar is niet geregistreerd volgens Remeha (installatiebedrijf is failliet). Geschatte kosten: 650 euro (incl. arbeidsloon). Geantwoord op 17-12-2019 om 18:03

   Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • Remeha Calenta uit 2009 had na vijf jaar een lekkend hydroblock. Dus die heb ik in 2014 zelf vervangen door dezelfde plastic uitvoering (is prima te doen als je handig bent). Nu in 2020 (dus na zes jaar) lekt ie weer. De plastic uitvoering (S100828) is vervangen door een messing uitvoering. In 15 min tijd gemonteerd dus ik ben benieuwd of deze het langer uithoudt dan 5 a 6 jaar. Geantwoord op 19-9-2020 om 15:30

   Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • Bij mijn Calenta 28c (juni-2010) is in juni 2020 is het linker kunststof hydroblok door Remeha servicemonteur
   kosteloos vervangen door een messing uitvoering.
   Nu, 6 maanden later weer interne lekkage, weet nog niet de bron. Geantwoord op 2-11-2020 om 15:01

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info