• Heb een Zibro D512 een jaar of 4 oud.
    Is plotseling gaan staan geen beeld meer op het display dus geen voeding meer. Wat zou het euvel kunnen zijn?
    Groet Arie

    Gesteld op 9-4-2018 om 16:12 in forum Qlima - Zibro D 512 Misbruik melden
    • Heb ook dit probleem. Hoe weet ik welke diode op de printplaat de 12 volt schakelende voeding regelt? Hoe kan ik deze herkennen? Dank! Geantwoord op 8-1-2021 om 19:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • in de voeding zitten 2 schottky diodes die regelmatig defect zijn waardoor hij niets meer doet uiteraard. vervangen stelt niets voor en de prijs ligt rond de 4 euro per 2 stuks (beiden vervangen door indentiek ype) Geantwoord op 12-8-2021 om 23:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Betreft 2 x Skottky diode type N5819, 40V 1A. Zitten rechts van de trafo tussen de Elco van 330uF/25V en
      2 x Elco 220uF/10V.(onder de metalen kap over het powersupply). Geantwoord op 3-11-2021 om 19:37

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem met mn D512. Heb de printplaat met voeding eruit. Ga de 2 diode's zoals voorgesteld vervangen. Bedankt voor de inf, zal het resultaat hier melden. Geantwoord op 26-10-2022 om 19:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik kan melden dat het vervangen van de 2 diodes op de plaats hierboven beschreven, inderdaad het apparaat weer heeft doen werken. Nogmaals dank voor uw informatie, groeten Danny. Geantwoord op 29-10-2022 om 12:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ook hier een dode droger. De diodes vervangen en het probleem was verholpen. Echter na een uur stopte hij er opnieuw mee. De twee nieuwe diodes er weer uit gesoldeerd en doorgemeten. Opnieuw eentje stuk, gelukkig had ik er voor de zekerheid 4 besteld. Dus weer een nieuwe er in en nu doet hij het al weer ruim een week. Kennelijk is het een gevoelig punt in het ontwerp.
      Bedankt voor de tip Geantwoord op 8-1-2023 om 23:32

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info