• Philips Stoomstrijkijzer GC 8300

    Mijn vrouw had het probleem dat het calc clean lampje knipperde en het apparaat geen stoom meer gaf. Na de (onduidelijke) instructie te hebben gelezen en opgevolgd, kreeg ze hem niet aan de praat. Mede door deze site is het me duidelijk geworden.
    Lampje knippert en apparaat geeft geen stoom meer. Zonder hem uit te zetten met de aan/uit knop trek je de stekker uit het stopcontact (zo reset het apparaat zichzelf). Je haalt het waterreservoir eruit. je legt hem op z'n kant en draait de calc clean dop los. Het water laat je eruit lopen. Je vult hem met schoon water. Dop erop en goed schudden. Dop los en water er weer uit laten lopen. Je herhaalt dat totdat er geen kalkaanslag meer uit je apparaat komt. Je vult hem met schoon water. Dop stevig vast draaien. Waterreservoir er weer in zetten. Stekker in het stopcontact en Voila, hij doet het weer. Als het lampje nog knippert effe opnieuw aanzetten, stekker eruit (resetten) na 10 sec stekker er opnieuw in doen.

    Mvg Bas

    Gesteld op 11-3-2014 om 20:53 in forum Philips GC 8300 Series Misbruik melden
    • Ik ben hier heel blij mee. Wist niet wat ik moest doen na het ontkalken,
      Het lampje bleef branden en het apparaat gaf geen stoom.
      Stekker eruit en er weer in. Opgelost! Geantwoord op 19-3-2014 om 13:20

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Zo'n simpele oplossing en toch niet vermeld in de handleiding! Onvoorstelbaar!
      Dank u wel: ik stond op het punt om het naar de winkel terug te brengen voor herstelling.
      Claudine Geantwoord op 7-5-2014 om 14:29

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Als het lichtje van de calc-clean blijft branden. Apparaat niet uitzetten, alleen de stekker uit het stopcontact halen. Even wachten en dan mag de stekker er weer in. Apparaat is ge-reset. Dit staat wel niet in de handleiding. Geantwoord op 22-2-2017 om 22:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bij mij werkt deze oplossing helaas niet! Het lampje blijft branden en de stoomfunctie vertikt het nog steeds. Alleen het water reservoir er uit en in schuiven geeft tijdelijk weer wat stoom maar helaas is dit steeds van korte duur....pfff. je wordt er gwn moe van! Geantwoord op 3-11-2017 om 14:57

      Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden
    • kraanlampje bleef knipperen en geen stoom 8500 serie. Op de philips handleiding staat dit truukje (reset door stekker eruit te halen als hij aanstaat en er weer in te doen) niet. Na lang zoeken op internet kwam ik deze tip tegen en bingo.....Hij doet het weer. Geweldig ! Bedankt! Geantwoord op 22-2-2020 om 16:10

      Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info