• Waar zit de bougie van de peugeot ludix ik moet hem vervangen en kan ik daar makkelijk bij.

    Gesteld op 29-12-2015 om 19:16 in forum Peugeot Ludix Misbruik melden
    • Vraag 29.12.2015 19:16 Waar zit de bougie van de peugeot ludix ik moet hem vervangen en kan ik daar makkelijk bij.
      Reactie, 18 januari 2016 23:25 : Ga op de scoot zitten , kijk recht omlaag, zie vierkant deksel , schroef ie eraf en u vindt daar: de accu en wat bedrading. één ervan gaat naar de bougie, (draad met een bobine). Maak de draad los van de accu. Pak vervolgens de draad aan de zijde van de cylinder en draai linksom om deze los te maken van de bougie. Daarna kun je de bougie eruit draaien met een bougie sleutel. Kost nog geen 10 eur. En een vervangende (juiste soort) bougie kost 6 tot 7 eur,
      Kijk naar de bougie, aan de zijde waar de schroefdraad is, is die omgeving 1] daar mooi droog en schoon dan hoef je de bougie nog niet perse te vervangen, kan 4tot5 duizend Km zijn functie doen. Is de omgeving 2] dáár droog maar bruin , mag de bougie worden vervangen , maar kijk naar de lucht toevoer, de samenstelling van vuur en zuurstof is niet juist. Motor blijft wel draaien maar functioneert niet optimaal. Is het dáár 3] zwart en vettig , is vervangen van de bougie verstandig. Maar de volgende bougie zal na een korte periode ook weer hetzelfde eruit zien. Dus verstandiger is dan om een professional in te schakelen en vraag hem de carburateur optimaal af te stellen. Je hebt dan te maken met een teveel brandstof en teweinig zuurstof (de samensteling). Je hebt ’t al gemerkt waarschijnlijk . . dat je Ludix niet lekker loopt, je ruikt benzine damp, meer rook ontwikkeling dan voorheen. Succes.
      Geantwoord op 18-1-2016 om 23:27

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info