• Mijn parrot gaf de melding : Memory full. Ik heb de procedure als in de handleiding beschreven gevolgd. De laptop geeft aan dat er verbinding is met de parrot maar komt niet verder dan update stap 1. Op de display van de Parrot staat no network. Naderhand heb ik gekeken bij inlichtingen, hier staat 5.0. Wanneer ik de auto opnieuw start krijg ik wederom de melding Memory full en moet mijn telefoon opnieuw aanmelden.
    Wat moet ik doe om dit verhelpen?? Wie weet raad?? Groet Frederiek

    Gesteld op 25-1-2017 om 23:12 in forum Parrot CK 3100 Misbruik melden
    • Heb je de update-handleiding gebruikt, zoals die hier bovenaan het forum staat onder "Aanpassing/aanvulling".
      Kun je aangeven bij welke stap het dan verkeerd gaat?

      Gr. Jan Geantwoord op 26-1-2017 om 11:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb update-handleiding gebruikt, zoals die hier bovenaan het forum staat onder "Aanpassing/aanvulling". Ik volg de procedure zoals beschreven t.a.v. de laptop in de auto. De laptop geeft aan dat er verbinding is met de parrot en meldt dat deze bezig is met updaten. Er staat een kruisje voor de eerste stap. Ik weet niet hoe lang deze procedure normaal gesproken duurt maar ik heb 5 tot 10 minuten zitten wachten. Updaten komt niet verder dan stap 1. En vanaf het moment dat de parrot contact maakt met de laptop, staat er op het display no network. Geantwoord op 26-1-2017 om 11:11

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Mogelijk dat de laptop waarmee je de update uitvoert dan beschikt over de 'Toshiba bluetooth stack" (daarvoor hoeft het géén Toshiba laptop te zijn).
      Dan moet je update-procedure uitvoeren zoals beschreven op de site van Parrot via deze link:
      Klik op deze LINK
      Ik ben benieuwd of het daar dan wel mee lukt.

      Gr. Jan Geantwoord op 26-1-2017 om 11:22

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Daar kom je achter door de update van je Parrot uit te voeren op de manier zoals beschreven staat op de site van Parrot. Als die update wél werkt, dan had je een Toshiba bluetooth stack.
      Succes.

      Gr. Jan Geantwoord op 26-1-2017 om 12:15

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Jan,

      Ik wil je even laten weten dat de problemen zijn opgelost en dank je heel hartelijk voor je ondersteuning.

      groet Frederiek Geantwoord op 30-1-2017 om 10:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info