• Net als de vragensteller van 23-10-2014 was ik op Bali en kreeg ik een systeemfout melding, waardoor de lens ook niet meer terug ging in de houder. Kunt u mij helpen ?

    Gesteld op 5-1-2015 om 21:29 in forum Panasonic lumix dmc tz8 Misbruik melden
    • Het probleem is opgelost ws doordat er iets minuscuuls tussen zat. Wat geblaas, voorzichtig gepoets en gerommel en steeds opnieuw proberen waardoor hij het nu weer als vanouds doet! Geantwoord op 5-1-2015 om 21:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het probleem is nu dankzij dit antwoord opgelost. Ik had dit al eerder geprobeerd maar zonder succes. Nu heb ik ook de lensschermkappen schoongemaakt en toen was het probleem opgelost. Geantwoord op 7-1-2015 om 21:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Als je 2 verschillende afstellingen tegelijk maakt, dan geeft hij systeemfout aan.
      Dit kun je oplossen, door met de hand de buitenste uitstekende buis van de lens te draaien.
      En dan verschillende knoppen te gebruiken met het draaien.
      Hij komt dan op een ander schakelaartje zodat hij het ineens weer doet. succes Geantwoord op 6-2-2015 om 15:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik kreeg gisteren tijdens het fotograferen eveneens een gelijkaardige melding 'systeemfout (focus)', lens die niet meer terug inschuift wanneer je het toestel afzet, niets reageert nog etc. Op het eerste zicht was er niet meteen een aanleiding om te veronderstellen dat er zand of iets dergelijks tussen de lens gekropen was. Na wat zoeken kwam ik terecht op Klik op deze LINK. Heb de eerste stappen uitgeprobeerd : toestel uitzetten, manueel de lens naar beneden duwen (voorzichtig maar het vroeg toch redelijk wat druk) tot hij terug sluit. Dan draaien aan het wieletje boven links tot je in de stand 'm' (manueel) terechtkomt. Toen kon ik weer in- en -uitzoomen en werkte het toestel weer normaal, kan ook weer foto's downloaden. Dan het wieletje terug op IA gezet en nu lijkt ie het weer te doen.

      Geantwoord op 13-9-2015 om 10:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info