• Heb een panasonic tv, TX-50CXM710. Iedere keer als we het licht uitschakelen valt de tv uit en gaat dadelijk weer aan. Lijkt me niet echt normaal.
  Wat kan hier de oorzaak van zijn?
  Heb een andere led tv aangesloten, deze heeft dit probleem niet.

  Gesteld op 25-7-2016 om 13:35 in forum Panasonic TX-L32V10E Misbruik melden
  • Wat voor verlichting betreft het? Soms kan een TL, PL, etc. zorgen voor een storing in het net, waarop iets anders kan reageren. Maar als de weergave van een Tv geheel wegvalt in zulke situaties, dan is onderzoek van een dergelijke apparaat nodig, want dat mag niet gebeuren.

   Willem. Geantwoord op 25-7-2016 om 18:42

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag,

   dan kun je het best eens een andere HDMI kabel aanschaffen. Deze behoeft zeker niet duur te zijn, dus is dat het proberen waard. De kabels van de Action zijn b.v. prima. In een aantal gevallen is het mogelijk een apparaat in, of stand-by te schakelen via een signaal vanaf een ander apparaat en dat kan ook via HDMI. Het lijkt erop dat de Tv reageert op de TL, dat ziet als een signaal, en daardoor even in stand-by gaat. Overigens wel iets dat ik nog niet zo heb gezien.

   Het is dus ook raadzaam de HDMI kabel zoveel mogelijk vrij te houden van spanning geleidende bedrading en anders is het wellicht nodig een ontstoringsfilter in het TL armatuur te plaatsen. Kan de Tv op een andere groep worden aangesloten als de Tv is ook dat aan te raden.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 26-7-2016 om 00:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: ook een koelkast kan even een storing aan het net afstaan, waarop iets kan reageren. Vaak uit zich dat in een tik of 'plop' en het lijkt er in dit geval op, dat de Tv daar wat extreem op reageert. Maar wellicht baat het een beter afgeschermde HDMI te gebruiken.

   maar een Tv of geluidsset aansluiten op een andere/aparte groep is vaak nog het beste, daar je dan ook minder last hebt van de netvervuiling ontstaan door TL, SL, PL verlichting, koelkasten, magnetrons etc.

   Gr. Willem Geantwoord op 26-7-2016 om 00:25

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Kijk, dat is mooi om te zien. Hopelijk blijft het issue nu weg, en kun je weer ongestoord Tv kijken.

   Dank voor de respons. Dat wordt zeer gewaardeerd.

   Mvg. Willem Geantwoord op 26-7-2016 om 14:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info