• mijn panasonic viera start gewoon netjes breed, maar na een korte periode springt het over naar balken aan de zijkant , wat kan ik hier aan doen. Graag antwoord via mail.
    richardmarianvruijven@kpnmail.nl

    Gesteld op 22-11-2015 om 14:46 in forum Panasonic TX-L32V10E Misbruik melden
    • Dag,

      is het niet zo dat er in die gevallen sprake is van een 4:3 uitzending? Overigens zal de Tv dan doorgaans dat beeld meteen weergeven.

      Nu geef je niet aan in welke situaties het voorkomt, maar er zijn b.v. decoders die bij een 4:3 uitzending wel 16:9 aangeven, maar de Tv dus wel balken (zijpaneel) aan de weerszijden van het scherm zal laten zien. Mijn Humax doet dit ook en dat is niet te veranderen in de decoder zelf.

      het kan alleen wel helpen als je op die momenten kiest voor een ander formaat op de Tv zelf. Dat moet je dan dus wel doen tijdens die uitzending.

      Maar een Panasonic Tv zal doorgaans bij elke beeldformaat stand 'Wide' in beeld tonen als een bron weergeeft. In sommige gevallen ligt dat anders, maar bij een breedbeeld uitzending is er dan nooit een zijpaneel te zien.

      Wel kun je vaak balken aan boven en onderzijde zien bij een DVD of Blu-ray, daar veel films niet meer in 16:9 op het schijfje staan, maar in b.v. 2.35:1 of 2.39:1. Maar er zijn meer beeldformaten waarbij je dit ziet en tijdens de weergave kun je dat soms nog enigszins aanpassen door een ander beeldformaat op de Tv te gebruiken. Maar vaak werkt dat niet meer als je nogmaals naar diezelfde films kijkt en moet dus wederom even het gewenste beeldformaat worden aangeklikt tijdens weergave.

      Mvg. Willem Geantwoord op 22-11-2015 om 19:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info