• hoe kan mijn surround set op mij tv zenders aansluiten? ik heb een audio kabel in de tv gedaan en in de dvd speler. hij zit in de dvd speler omdat die niet direct op de versterker kan. het surround set merk en type is medion-MD40205.

    Gesteld op 9-7-2015 om 22:53 in forum Panasonic TX-L32V10E Misbruik melden
    • Ik zou graag lezen wat je nu precies wilt, want dat is me niet helemaal duidelijk. Wil je het geluid van de Tv weergeven op de set of wordt iets ander bedoeld? Dit daar je aangeeft dat je een audiokabel van de Tv naar de DVD hebt gelegd.

      Ik zou dus graag alles zo duidelijk mogelijk uitgelegd willen zien, want op afstand is de situatie thuis vaak niet eenvoudig in te schatten.

      Willem. Geantwoord op 9-7-2015 om 23:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • hallo willem,
      bedankt voor de snelle reactie.
      wij zijn hier al heel de avond mee bezig om de geluid set van dvd speler aan de tv te koppelen.
      mij is vertelt dat dit mogelijk is met een audio kabel. die heb ik ook aangesloten. maar hij doet het nog niet.
      verder heb ik alle bij instellingen al door gekeken maar kan het niet vinden.
      de vraag is eigenlijk weet jij toevallig waar het aan kan liggen dat de geluid set van de dvd speler het nog steeds niet doet op de tv zenders? Geantwoord op 9-7-2015 om 23:08

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo,

      je wilt dus het geluid van de Tv via de set gaan weergeven. Correct? Inderdaad kan dat met een audio kabel (cinch/tulp) maar ook digitaal (meestal optisch) als je set dat toelaat.

      In dat laatste geval kun je soms, afhankelijk van Tv en/of bron, geluid weergeven in Dolby Digital 5.1. Bij het gebruik van een analoge audiokabel, de genoemde cinch/tulp, kan alleen in stereo worden weergegeven.

      De analoge uitgang op een Tv werkt doorgaans altijd/direct en behoeft dus niet via het menu geactiveerd te worden. De optische werkt vaak ook, maar geeft dan vaak alleen weer in stereo. Dat dien je dan via het menu aan te passen.

      Op de audioset dient uiteraard wel de juiste ingang te worden geselecteerd en als het dan niet werkt, kan het heel goed zijn dat je i.p.v. de audio 'uit', de audio 'in' op de Tv hebt gebruikt. Die vergissing wordt n.l. nogal eens gemaakt.

      Volgens mij is het bij dit toestel niet mogelijk het volume via de audio uitgang apart te regelen, maar kijk dat even na voor de zekerheid.

      Op zich is het heel eenvoudig en zou het moeten lukken. Hier is naast een receiver, welke op de decoder is aangesloten, ook de audio uitgang van de Tv in gebruik voor een sound system, en ik gebruik vaker die uitgang om b.v. de ingangen van versterkers etc. te testen. Nu heb ik wel een ander Tv toestel, maar eveneens Panasonic en het zou hoe dan ook moeten werken.

      Kijk genoemde punten dus eens na.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 10-7-2015 om 13:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • hallo willem,

      er is op onze panasonic tv geen audio uitgang.
      verder heb ik de dvd speler op dolby digital 5.1 staan.
      ik ben net terug naar die winkel geweest met die kabel en heb daar nog gevraagd voor advies. daar zeiden ze dat ik de instellingen audio 1 aan moet zetten. dus heb daar naar gezocht maar kon het niet vinden. ik hoop dat daar de fout zit maar ik kan die instellingen van audio 1 niet vinden.
      weet jij toevallig waar ik dat aan kan zetten?

      mvg. Eddie Geantwoord op 10-7-2015 om 16:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Eddie, dan moet ik het even uitzoeken, maar gezien d vraag hier staat, ging ik ervan uit dat je de Panasonic TX-L32V10E in bezit had.

      Ook de oudere toestellen hebben vaak al een audio uitgang, dus de leeftijd van de Tv zegt niet zoveel.

      Sterker nog: er zijn nog wel een flink aantal CRT's (beeldbuis Tv) die een audio uitgang hebben. Alleen gaat het dan wel om analoog, maar dat zou in jou geval ook al prima zijn.

      Ik moet er straks even tussenuit, maar ik zal er z.s.m. even naar kijken.

      Ik hoop tenminste wat gegevens over de Tv te vinden, maar de kans is groot dat de handleiding daarvan hier ook al aanwezig is. Anders plaats ik die wel even als ik hem kan vinden.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 10-7-2015 om 19:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Eddie, meteen maar even gekeken, en de handleiding van je Tv was hier nog niet aanwezig. Nu dus wel, maar alleen nog in het Engels. Deze is hier: Klik op deze LINK te vinden. Ik ga later even verder kijken en nog wat toevoegen, dus je hoort z.s.m. van me. Mvg. Willem Sitebeheer Geantwoord op 10-7-2015 om 19:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Nou, toch nog even gekeken. In de specificaties van de Tv staat dat er wel een hoofdtelefoon uitgang aanwezig is en deze kun je ook gebruiken om je set aan te sluiten.

      Je hebt dan een stereo verloopkabel nodig van Jack naar cinch (tulp). Je moet alleen even kijken of de kabel even simpel gezegd, een kleine of grotere Jackplug moet hebben.
      Op het Internet vind je deze ook wel voor zeer redelijke prijzen.

      De Jackplug gaat in de Tv en de cinch stekkers in de surround set. Je dient alleen wel even het volume van de hoofdtelefoon uitgang op voluit in te stellen. Het is wel raadzaam dat te doen, om grote volume verschillen met andere bronnen te voorkomen.

      Op de surround set regel je dan verder het volume.

      Het geluid van de TV zelf gaat wellicht al uit als de Jackpug wordt ingestoken, maar anders kun je ook vaak het volume van de Tv en die van de hoofdtelefoon apart regelen.

      En nu ga ik er echt even tussenuit...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 10-7-2015 om 20:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Jammer dat ik na mijn laatste bericht niets meer heb gehoord. Ik zou n.l. graag weten of dit was gelukt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 14-7-2015 om 16:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • mijn excuses willem,
      laatste tijd beetje druk gehad.
      maar ik heb nog gekeken voor jackpug maar die zit niet op onze tv.
      wel zit er een audio aansluiting in (cinch). op de tv en op de versterker zit dezelfde aansluiting.
      heeft het er misschien iets mee te maken dat het geluid wat nou zit aangesloten zit, zit verbonden met de recorder?

      mvg, Eddie Geantwoord op 15-7-2015 om 12:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • we hebben nou de aansluiting aan de zijkant van de tv gebruikt en dat is de goede. ik dacht dat je altijd de aansluiting achter op de tv moest gebruiken.
      maar nou doet hij het in ieder geval.

      bedankt voor de hulp en informatie!

      mvg Eddie Geantwoord op 15-7-2015 om 12:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Eddie,

      alsnog dank voor de reacties.

      " ik heb nog gekeken voor jackpug maar die zit niet op onze tv". Dat is vreemd, want die staat wel in de specificaties. Maar is er een klepje waar de aansluiting achter kan zitten? Dat is nu niet meer echt aan de orde zag ik, maar wel raadzaam om alsnog een s na te kijken.

      De audio aansluitingen achterop de Tv waren vooral voorheen vaak ingangen, die meestal naast een composiet/component aansluiting waren geplaatst. Beide audioformaten ondersteunen n.l. geen geluid, waardoor dit dus apparaat aangeboden dient te worden.

      En inderdaad zijn er op de zijkant vaak ook in- en uitgangen aanwezig. Het is dus mooi te zien dat dit nu werkt en je het geluid van de Tv kan weergeven.

      Foto's plaatsten kan hier niet. Je kan enkel verwijzen naar een site (link plaatsen, die wordt omgezet naar het woordje 'link'.

      Veel kijk en luisterplezier!

      Mvg. Willem




      Geantwoord op 15-7-2015 om 16:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info