• Hallo,

  Als ik mijn lcd tv met de aan/uit knop aan zet gaat even het groene lampje branden en na 2 sec. gaat hij uit en doet vervolgens niks meer. wat zou dit kunnen zijn?

  Gesteld op 15-10-2012 om 19:05 in forum Panasonic TX-32LX70F Misbruik melden
  • Een hele reeks Panasonic-TV's heeft dit probleem. Het wordt veroorzaakt door veroudering in het backlight (de CCF-kwiklampen die het licht van het beeldscherm geven). Een bepaalde grenswaarde in die lampen wordt tijdens het opstarten overschreden, waarna het veiligheidssysteem de TV uit zet.

   Panasonic heeft een software (firmware) update geproduceerd die de tolerantie van het veiligheidssysteem iets verruimt, zodat de TV gewoon aan kan gaan. Helaas stelt Panasonic die update niet beschikbaar aan gebruikers. Je hebt dus de keus tussen de gang naar een service-centrum (zonde van het geld) of de update ergens downloaden. Het is mij gelukt via een Duits forum, Klik op deze LINK

   Als je het bestand (SSDL.SEC) te pakken hebt, zet je het op een standaard SD-kaart (zo'n geheugenkaart voor in een fototoestel). Die steek je op het geheime plekje van de TV... Achterin, naast de plaats waar het elektriciteitssnoer zit, ligt een bijna onzichtbare sleuf waar je de kaart rechtop naar boven in steekt, met het etiket naar je toe. De gebruiksaanwijzing zegt hierover alleen "Dit stopcontact is bestemd voor de servicedoeleinden van de plaatselijke Panasonic dealer"... Spannend hè! Geantwoord op 21-3-2013 om 11:18

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Hallo, Ik heb dit probleem ook met mijn TV. Kan echter op dat forum de firmware file niet vinden. Kan je een exacte locatie geven waar deze te downloaden is ? Geantwoord op 15-1-2014 om 22:28

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • ik had soort gelijk euvel en heb de kabels wat aan gedrukt v.d.tv en nu is het weer goed. succes en hoop dat dit mss bij iemand werkt. Geantwoord op 28-5-2014 om 20:04

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • This firmware is for American TC-series TV sets LH65/LH65A chassis based
   Yours ones are TX-Series CH64 chassis based
   There are also TH-series TV sets for Japanese/Asisn markets (unknown chassis) Look for your FW for TX-32LX70F/700F/etc in the german forums
   Panasonic should die. They didn't publish a full source code req'd by GNU/GPL, they didn't published free FW updates for Europe/Asia (however there is a serious CCFL switching off problem fixed by FW update 6.610/6.640). They didn't offered a free wide recall company. They have srongly encrypted all the FW updates for all the Linux based TV sets.
   They should die! Do NOT buy their devices! Do NOT support fraud!

   Sorry for English. I don't speak Dutch. Geantwoord op 6-5-2017 om 11:51

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info