• Ik heb een Panasonic bakmachine type 255 probleem is nu dat het brood niet mer rijst.
  Wat kan de oorzaak hiervan zijn.

  Gesteld op 9-1-2014 om 10:56 in forum Panasonic SD-255 Misbruik melden
  • Ik zit met hezelfde probleem met mijn Panasonic van 3 jaar oud. Wilde het binnenbrengen bij Media Mart maar (overigens vriendelijke) jongen meldde ons dat zo een herstelling minstens 90 euro zou kosten zonder wisselstukken!! We moesten rekening houden met een prijskaartje van 150 euro!. Het toestel heeft 189 euro gekost!!!
   Zelf had ik al gevonden dat wisselstukken op het net te verkrijgen zijn. Een haak bv kost 17.81euro enz;....
   Heb toch geen goed gevoel over Panasonic. Vorige broodmachines van een ander merk waren veel goedkoper en gingen langer mee. Geantwoord op 9-1-2014 om 15:10

   Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
  • Hallo
   Ik heb ondertussen hetzelfde probleem. Mijn brood rijst niet meer. Ik heb de indruk dat de deeg niet voldoende meer gekneed wordt. Heb jij al een oplossing op het probleem gevonden?
   alvast bedankt
   mvg
   Geantwoord op 17-4-2014 om 11:39

   Waardeer dit antwoord (42) Misbruik melden


  • Heb hetzelfde probleem. Vroeger nooit problemen gehad en nu rijst het brood niet meer, heb
   nochthans alles volgens de regels gedaan .
   Vriendelijke groeten, Mieke Geantwoord op 11-1-2015 om 21:20

   Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden
  • Ik heb net hetzelfde probleem, met 2 ovens SD254 en SD255: niet meer ronddraaien en zoemen: Het is de condensator van 3µF, die achteruitgaat. Zelfs bij Panasonic vonden ze het niet, 2x ter reparatie gestuurd!! (maar die bakken geen echt brood om te testen...) Na 2-3 jaar is het goed eraf en kneed die eerst soms niet voldoende, dan meer en meer onvoldoende, tot niet meer. De condensator vervangen en alles werkt terug als nieuw. ( ca 5 EUR...). Geantwoord op 18-8-2015 om 21:02

   Waardeer dit antwoord (36) Misbruik melden
  • Waar heb jij een nieuwe condensator gehaald? Ik heb navrag gedaan in een elektronica winkel maar daar hadden ze enkel maar een condensator met dezelfde waarden die veeeeel groter van formaat was. En in de wisselcentrale kon men deze niet apart bestellen , alleen printplaat maar die kost 70€. Geantwoord op 11-9-2015 om 15:25

   Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden
  • Allen hartelijk bedankt over de opmerkingen over de aanloopcondensator. Ik kocht een groot model met een bout/moer om een aarddraad aan te bevestigen. Deze bout heb ik er af gezaagd en zo paste hij in de vrijgekomen ruimte van de elektronica. De broodbakmachine werkt nu weer zoals vanouds prima. Blij met al jullie suggesties.
   Hans S. Geantwoord op 24-8-2016 om 13:31

   Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
  • Ik schijn hetzelfde probleem te hebben, alleen draait alles nog wanneer ik de bakmachine start zonder ingrediënten. Kan het dan toch met het kneden te maken hebben? En zo ja, hoe haal ik de eerder genoemde condensator het eenvoudigst uit de machine? Alvast bedankt!
   Frederik Geantwoord op 14-11-2016 om 19:13

   Waardeer dit antwoord (17) Misbruik melden
  • Zelfde probleem, niet meer rijzen, moeilijk kneden, nu niet meer kneden. Maar ik begrijp dat niet goed van die condensator, is dat iets dat je zelf kan doen?

   Groetjes en merci!
   HIlde Geantwoord op 21-7-2017 om 18:38

   Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • hilde, aanloopcondensator is een truukje om de motor de juiste kant op te laten lopen. condensatrt is onderhevig aan veroudering en wordt minder met als gevolg wat we hier ondervinden
   hier ook condensator vervangen door groter exemplaar en alles werkt weer Geantwoord op 13-8-2017 om 18:03

   Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Ik heb dit probleem ook, plus het feit dat ik een rare geur waarneem bij het kneden. Geen brandlucht, maar iets plastiekigs of zo. Is dat ook die condensator? Geantwoord op 22-11-2017 om 19:53

   Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • Ik heb hetzelfde aan de hand. Alleen zie ik twee condensatoren. eentje van 47 µF en eentje van 33 µF.
   heeft er misschien iemand een schema van de broodmachine en welke condensator is het. Geantwoord op 6-2-2018 om 20:56

   Waardeer dit antwoord (19) Misbruik melden
  • Beste, vermoedelijk ligt het aan de aanloopcondensator die na een tijd wat aan kracht verliest en minder stroom levert. Ik heb die condensator vervangen (6 € bij Aitec in Heverlee) en de machine werkt weer als nieuw. Ge vindt die grote vierkante blauwe condensator van 3 µF op de printplaat aan de zijkant. Geantwoord op 18-4-2020 om 12:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info