• Het betreft het inwerking stellen van het genoemde op pagina 82 van de uitgebreide gebruiksaanw.
  Hoe moet ik de matige en volle de focus realiseren. Wanneer ik een foto maak van een persoon op 1,5 metermet achtergrond op 10 meter verder dan die persoon, hoe krijg ik dan de achtergrond onscherp ?
  Ik zie wel iedere keer als ik op de modusknop achter op de camera druk een verschil: 1. +- indicator 2. hoofdje met bergtoppen op achtergrond 3. sluitertijden (SS) en diafragma (F) Maar bij het maken van een foto in ieder van de 3 instellingen blijft het hele beeld scherp, van voor tot achter. Wat doe ik verkeerd ?
  Groet,
  Berrie

  Gesteld op 13-8-2019 om 15:47 in forum Panasonic DMC-FZ1000 Misbruik melden
  • Beste Berrie,
   Om de achtergrond wazig te krijgen helpt het als je zoveel mogelijk inzoomt. Tevens moet de diafragma met de draaiknop op de achterzijde zo laag mogelijk worden ingesteld, dus 2,8 of 4,0. En als laatste helpt het ook wanneer je het onderwerp zo dicht mogelijk nadert.
   Experimenteer hier maar eens mee. Het inzoomen heeft het grootste effect zul je dan merken.
   Succes
   Wim Geantwoord op 13-8-2019 om 17:19

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dank voor uw antwoord. Dit is het gebruikelijk fotografisch principe door zelf daar in ingreep op te hebben. Maar ik dacht steeds dat dit een sofisticated functie van de camera was. Het is me duidelijk.
   Met vriendelijke groet,
   Berrie Geantwoord op 13-8-2019 om 21:18

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info