• Ik heb heel veel moeite om scherp te stellen. Het lijkt alsof de foto scherp is, maar na de opname blijkt dat toch niet het geval te zijn.
  iemand die kan inschatten, wat ik fout doe?

  gr Diane

  Gesteld op 11-2-2019 om 16:14 in forum Panasonic DMC-FZ1000 Misbruik melden
  • Hou Diane,
   Om een antwoord te kunnen geven heb ik eerst meer informatie nodig. In welje stand staat het bovenste draaiwiel ingesteld (IA, P, A enz). Staat de knop rechts van de zoeker niet per ongeluk op MF (manual focus) ingesteld? En als laatste, hoe 8s je meetfunctie ingesteld (spot, centrum of multimeting)?
   Groet Wim Geantwoord op 11-2-2019 om 17:40

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Wim
   Ik maak de foto vanuit diafragma of sluitertijd voorkeuzezenders-stand. Staat niet op manual focus, en ik heb de meetfunctie op spot en op centrum geprobeerd.
   Groet Diane
   Geantwoord op 11-2-2019 om 21:25

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hmm... het zou dan toch goed moeten gaan. Het enige dat ik nog kan bedenken is, dat power o.i.s (zie linkerzijde van lens) op OFF staat zodat de beeldstabilisatie dus uit staat waardoor bewegingsonscherpte kan ontstaan. Mocht deze toch op ON staan, dan kan het met weinig licht en flitser ingeklapt voorkomen dat de sluitertijd te lang wordt en eigenlijk niet uit de hand gefotografeerd kan worden. Om uit te sluiten dat de onscherpte wordt veroorzaakt door een mechanisch gebrek, zou je een foto vanaf een statief of iets dergelijks kunnen maken. Wanneer de foto dan ook onscherp is, moet er wel haast iets mis zijn met de camera.
   Zo niet, blijft bewegingsonscherpte over naar mijn idee.
   Ben benieuwd.
   Wim Geantwoord op 11-2-2019 om 21:45

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info