659191
1
Verklein
Vergroot
Pagina terug
1/64
Pagina verder
DVQX1139ZA
M0117KZ0
EG
Kurz-Bedienungsanleitung
Digital-Kamera
Modell Nr.
DC-FZ82
Bitte lesen Sie diese Anleitung vor der Inbetriebnahme dieses Produkts
aufmerksam durch, und bewahren Sie dieses Handbuch für spätere
Bezugnahme griffbereit auf.
Detailliertere Anweisungen finden Sie in der „Bedienungsanleitung
für erweiterte Funktionen (PDF-Format)“. Laden Sie diese von der
Webseite herunter, um sie zu lesen. (→61)
Web Site: http://www.panasonic.com
1

Hulp nodig? Stel uw vraag in het forum

Spelregels
2

Forum

Panasonic-DC-FZ82

Zoeken resetten

  • Hoe kan ik de foto's die op de camera staan overzetten op de computer? Voorheen lukte mij dat maar nu krijg ik het met geen mogelijkheid meer voor elkaar.

    Met groet,
    Wietske info@keepingtouch.nl Gesteld op 14-3-2024 om 20:37

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • 1 >>> camera verbinden via een usb kabel naar je computer ..en je ziet de foto's staan , deze dan copiëren naar een mapje
      2 >>> ofwel ( zo doe ik het altijd ) sd kaartje uit de camera nemen en in de laptop steken in het daar voorziene kaartslot ...je ziet ze dan staan en dan copieren naar eenmapje op je pc of laptop Geantwoord op 14-3-2024 om 20:42

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Graag wil ik de belichtingstijd van d fz82 handmatig instellen tot 8 seconde. Kan iemand mij helpen? Gesteld op 19-1-2024 om 14:12

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Vroeger kreeg ik bij het bekijken van mijn foto's op camera, altijd een nummer te zien vb foto 10/320. Hoe krijg ik dit terug? Gesteld op 7-12-2023 om 09:06

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb de panason8c fz82.
    Sinds vandaag zie ik, wanneer ik door de zoeker kijk, een soort tunnel effect. Ik zie eerst de binnenkant van de camera en vervolgens op een afstandje het beeld (scherm). Alsof je in de verte naar een bioscoop film zit te kijken zeg maar. Hoe kan ik dit oplossen? Heb de hele handleiding doorgelezen en kan er niks over vinden. Ik hoop dat het door een simpele handeling (instelling) weer normaal beeld kan worden. Op het display is het beeld gewoon goed volledig in beeld maar door de zoeker zie ik het dus 'op afstand' wie weet wat dit is en hoe ik dit kan verhelpen? Gesteld op 12-11-2023 om 21:46

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ik denk dat ik weet wat je bedoelt. Het lijkt alsof het displaytje de hele binnenkant van de camera verlicht en je kan rondkijken in de camera. Ik weet niet of dit normaal is dat de binnenkant verlicht is. Het is wel storend. Toch is het display scherp.
      Het vreemde is dat mijn vrouw het niet opvalt. Maar als ik het haar zeg dan ziet ze het pas. Ik ervoer dit probleem anderhalf jaar geleden maar afgelopen zomer is het mij niet opgevallen.
      Net als je in de bioscoop zit, dan worden de muren ook verlicht, maar je let er niet op.
      Dus.. het kan tussen de oren zitten (bij jou en bij mij) of er is inderdaad licht wat er niet hoort. Laat het eens aan iemand anders zien, zonder Ier te vertellen.
      Geantwoord op 12-11-2023 om 23:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • denk dat het komt ,naargelang je in de zoeker kijkt m.a.w. dichter of verder van het kijkvenster en of je echt recht in de zoeker kijkt ...ik heb het nu ook nagezien ...en naar gelang je kijkt ,kan het scherm inderdaad ver weg zijn .Ik heb deze camera 3 jaar en ik had er nog niet op gelet !! Geantwoord op 13-11-2023 om 10:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Heb t toevallig op vakantie ook gehad.
      Kijk eens in je camera menu onder instellingen> Live zoeker.
      Hier zie je scherm disp.stijl, scherm info stijl, LVF disp.stijl. vermoedelijk heeft t daar iets mee te maken.
      Succes, Yvonne Geantwoord op 13-11-2023 om 18:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Yvonne. Ik heb het geprobeerd (tegen beter weten in) maar dit is niet de oplossing. Als je je oog tegen het glaasje aandrukt, dan zie je het display, maar ook kun je naast het display kijken. Net alsof je achterin de bioscoop zit en je ziet ook het plafond en muur, maar in dit geval zie je het plastic rondom het display. En dit is ook nog eens behoorlijk verlicht.
      Op Dpreview lopen een tweetal draadjes (Googlen op: Dpreview fz82 evf). Daar zijn zelfs mensen die de camera uit elkaar gehaald hebben, maar niks konden vinden.
      Als je je oog niet tegen het glas aandrukt, maar er iets vanaf houdt, dan zie je alleen het display, alleen komt er dan licht in je oog.
      Een oplossing kan zijn om een Nikon dk-20 eye cup te installeren, zodat je oog niet tegen het glas aankomt. Op YouTube is iemand die dit erop gelijmd heeft. Ene Graham Houghton legt het uit op 2m15s. Zo is je oog iets verder verwijderd.
      Ik denk nog steeds dat het tussen de oren zit.
      Zoals ik al zei, afgelopen zomer is het mij niet opgevallen. Pas nu ik de vraag zag, dacht ik oh ja dat heb ik ook (al jaren).
      Geantwoord op 13-11-2023 om 23:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank allemaal, tegen beter weten in werkte jouw optie ook niet Yvonne, ik had die instelling voordat ik de vraag stelde ook al geprobeerd maar helaas.

      Ik heb nog geen oplossing gevonden. Ik zal het draadje even opzoeken wat iemand hierboven ook als tip gaf maar ik ga niks op mijn camera eye plakken uiteraard.

      Wat ik wel raar vind is dat je precies zegt wat het is, alsof je achter in de bioscoop zit en de muren, onder en plafond ziet en het scherm in de verte voor je.
      Alsof het in een kasje geplaatst is.
      Maar tevens benoem je dat het tussen de oren zit, die snap ik niet helemaal.
      Ik zie precies wat jij omschrijft en het was toen ik hem kocht gewoon goed.

      Ik hoop dat iemand anders dit nog herkend en wel de oplossing heeft. Anders vraag ik ook bij een winkel maar dat gaat geld kosten en dacht mss weet iemand hier wat het kan zijn.

      Mvg, sylvia. Geantwoord op 14-11-2023 om 00:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Silvia,
      Wat ik bedoel is dat het mij 2 jaar geleden al opviel en ik heb me eraan gestoord (nu weer). Maar als ik het aan mijn vrouw of kinderen laat zien, valt het ze niet op, totdat ik het zeg.
      En afgelopen zomervakantie heb ik het ook niet gezien. Het was er waarschijnlijk wel, maar ik was me er niet van bewust.

      Wat ik op Dpreview lees, is dat men het vermoeden had dat een vergrootglaasje verschoven of gevallen was, maar niemand kon iets vinden.

      Omdat ik afgelopen zomer heel veel leuke dingen gefotografeerd heb en gefocust was op wat ik zag, de compositie, viel de rest rondom het display mij niet op en ook het bioscoop effect. Daarom denk ik dat het er altijd al was, maar dat het mij nooit was opgevallen.


      Geantwoord op 14-11-2023 om 08:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • ik gebruik ook zo'n eye cup ....omdat ik dat ook vond op internet (Graham Houghton) ik gebruik er dubbelzijdige tape van 3m voor , lijmen vond ik nogal drastisch .Persoonlijk vind ik het wel beter ...maar zoals ik deze week ook schreef ...ik heb er nu op gelet en zie het fenomeen nu ook .Misschien dat ik wel eens de vraag stel aan Graham ,heb hem al een paar keer gemaild en zal zijn email adr. nog wel kunnen terug vinden .Hij werkte vroeger bij Kodak in Engeland ...ik bij Kodak Belgie .
      grt,
      françois Geantwoord op 14-11-2023 om 09:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi François,
      Ik heb net nogmaals de camera aangehad en ik merk dat ik mijn wenkbrauw tegen de viewfinder aandrukt, dus niet mijn oog tegen het glaasje. Door heb ik een bepaalde afstand en valt het me niet meer op. Precies de afstand die je creëert met een eyecup.
      Nadeel is wel dat er vanaf de zijkant (dus zonder eyecup) veel licht naar binnen kan valken en je de neiging gaat krijgt om je oogbal bijna letterlijk tegen het glas aan te drukken. Lichtinval voorkom je natuurlijk met zo'n eyecup. Zo'n eyecup maakt de camera wel wat dikker en ik weet niet of dit in mijn fototasje past en of het niet storend is als de camera om mijn nek hangt. Het is het proberen waard.

      Een andere reden om iets afstand te houden van het glas is dat mijn neus het grote display bedient waardoor je het gele vierkantje ziet verplaatsen. Geen idee of dit uitgeschakeld kan worden. Geantwoord op 14-11-2023 om 09:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb weinig of geen problemen met de eye cup ,ik gebruik geen tasje , hij steekt 9 mm verder uit ..m.a.w; de dikte van de eye cup ...één keer heb ik gehad dat door de warmte de dubbelzijdige tape losliet ,maar weet nu niet meer of het de tape is die ik nu gebruik ...die tape is ook ongeveer 1mm dik en een beetje veerkrachtig .Kan ik hier ook foto's plaatsen en op welke manier te doen ...dan plaats ik een paar foto's .

      grt,

      françois Geantwoord op 14-11-2023 om 10:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hi, ik heb het vervelende euvel dat mijn camera telkens 5 of 6 foto's achter elkaar maakt als ik de ontspanningsknop indruk. Heeft iemand enig idee waar in het menu en welke knop ik dan uit moet zetten. Ik heb de camera nog niet zo lang. Gesteld op 23-9-2023 om 15:52

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Het kan zijn dat je "burst" hebt aanstaan of "bracket". Via het menu kan je dat uitzetten, zal zo even kijken welke handelingen je dan moet doen Geantwoord op 23-9-2023 om 16:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bracket kun je uitzetten door in het menu te drukken op het cameraatje en dan even zoeken naar bracket en off zetten.
      Burst staat als het goed is in hetzelfde rijtje Geantwoord op 23-9-2023 om 17:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Kan ik het toestel instellen zodat ik in het zoekscherm de lijnen kan zien voor de regel van 3 kan zien. Gesteld op 14-9-2023 om 16:58

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • 6
  • Hier hetzelfde probleem. Moet de camera uitzetten en opnieuw aan, daarna is het probleem even weg. Batterij eruit gehaald, een nacht laten liggen naast de camera. Camera opnieuw opgeladen, foutmelding blijft komen. Dan weer een melding met zoom-fout. Iemand nog tips of suggesties? Camera is nog geen 4 jaar oud... Gesteld op 10-8-2023 om 17:21

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde nu met mijn 2e FZ-82. Heb (mijn tweede) opgestuurd via de zaak waar ik hem heb gekocht (CameraNU). Ze hebben de camera opgestuurd naar Panasonic en het probleem was verholpen voor ca. 1,5 jaar, maar nu weer terug. Bij komt het probleem wat minder vaak voor. Een paar keer aan en uit dan doet het wel weer. Maar vervelend is het wel. Ben al op zoek naar een camera met dezelfde kwaliteiten, afmetingen en gewicht. Ben er nu wel een beetje klaar mee. Geantwoord op 10-8-2023 om 17:38

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • blijkbaar een bekend probleem , die van mij was amper 1 jaar oud , de herstelling is gedaan in Belgie bij een erkend Panasonic center ...en na een 7-8 dagen terug verzonden naar mij....onder de garantie ,niettegenstaande in deze had gekocht bij Camera nu.ze hebben de lens unit vervangen en hij doet het weer .bepaalde winkels geven 5 jaar garantie ....denk ook Cameranu . Heb er een tweede gekocht voor de kleinzoon , ..hopelijk doet die het beter ,maar heb nu wel mijn twijfels aann de kwaliteit van het zoom gedeelte. Geantwoord op 10-8-2023 om 17:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoe zet ik mijn flitser aan? In het menu staat de knop ook uit, niet actief, evenzo de Panorama instellingen, dus ik kan ook niets instellen omdat de 'touch' niet werkt. Hij doet het ook niet automatisch Gesteld op 9-8-2023 om 17:25

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • k heb wel eens ergens iets gelezen dat er op de DC-FZ 2000 een voorzetlens geplaatst kon worden. Weet iemand er wat van? Gesteld op 18-7-2023 om 08:56

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hi, het lukt mij niet als je een foto maakt, om de datum op de foto te zetten.. Ik heb al bij de reisdatum gekeken en de vertrekdatum en terugdatum erin gezet. maar je ziet helemaal geen datum op de foto verschijnen.. Wie kan mij helpen!! Ik heb een Panasonic Lumix camera FZ82 . Alvast bedankt.. gr. HvE Gesteld op 15-7-2023 om 11:47

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Mijn Panasonic GH4 geef t een gele driehoek met uitroepteken zodra ik hem uischakel , camera werkt verder goed hoe kan dit verwijderen,,al veel gezocht op het net maar niks werkt tot nu toe. Gesteld op 18-4-2023 om 21:39

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe moet ik de min en plus correctie veranderen op het schermpje . Gesteld op 11-4-2023 om 12:17

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • 12
  • Wie weet hoe ik mijn f 3.5 weer kan veranderen in f 2.8
    Als ik het instelwieltje indrukt staat het op 4.0 en 5.6 en 8.0
    Maar ik weet dus niet niet hoe ik het op f 2.8 zet....
    Ik ben mijn camera DC-FZ82 aan het uitproberen. alvast bedankt.. hve Gesteld op 15-2-2023 om 18:50

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ik denk dat je minder moet inzoomen. Je kleinste diafragamagetal (2.8) is als je helemaal hebt uitgezoomd en hoe meer je inzoomt, des te groter wordt je minimum getal. (Losse) telelenzen van andere camera's beginnen vaak ook met f 4 of f 5.6. Hopelijk heb je iets aan dit antwoord. Geantwoord op 17-2-2023 om 13:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Hoe zet ik de draadloze flitsers op de (RC)-modus. Ik heb een externe flitser Panasonic DMW-FL200L voor mijn camera DC-FZ82 maar weet niet hoe ik bovenstaande RC-modus krijg op mijn menu van mij camera... help... groetjes HvE Gesteld op 10-2-2023 om 19:58

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe stel ik mijn toestel in om foto's (afbeeldingen) te maken Gesteld op 27-1-2023 om 16:58

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo, hier weer een vraag van mij.. Wie weet of er misschien een hoesje voor mijn filtser op mijn DC-FZ82 camera te koop is, want het is best wel fel om zo'n lichtflits in je ogen te krijgen als je een foto maakt met flits... graag een antwoord op mijn vraag.. groetjes HvE... alvast bedankt.... Gesteld op 26-1-2023 om 12:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo.., ik heb ook een Panasonic DC-FZ82. En nu wil ik mijn flitser Panasonic DMW-FL200L weer hierop gaan gebruiken. Maar kan ik dan ook met de flitser een foto maken op standje iA (automatisch.. ik heb de flitser al een tijdje in de la liggen omdat ik er niet mee overweg kon. Wil het nu weer proberen op standje iA.. Is dat mogelijk.. Wie kan mij helpen... Groetjes HvE Gesteld op 22-1-2023 om 22:31

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • ik wil de foto van de camera verwijderen, hoe doe ik dat Gesteld op 22-1-2023 om 11:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • camera aanzetten....druk op groene pijltje ( driehoekje)...op het scherm komt het vuilbakje te staan ...druk hierop...kies voor te verwijderen ...let op ...kiezen voor alleen deze foto's of alles verwijderen ...dus jij zal dan kiezen voor enkel deze foto verwijderen Geantwoord op 22-1-2023 om 11:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • 18
  • hoe schakel ik het schermpje weer in van mijn LUMIX DC FZ82 Gesteld op 12-11-2022 om 14:18

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe stel ik in om foto's te maken in plaats van video Gesteld op 3-10-2022 om 19:56

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe ik ik de Nederlandse taal instellen op de camera Gesteld op 16-9-2022 om 12:28

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als ik mijn video opnieuw wil bekijken. Hoe verzet ik het geluidsvolume? Gesteld op 19-8-2022 om 19:48

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als je het filmpje wil zien , druk je toch op het symbooltje ( gekantelde driehoek ) de film speelt en daaronder krijg je toch ..het luidspreker symbool ...de verticale streepje wat volume aangeeft en den de plus en min voor meer of minder volume ...dus de - of + aanraken hé. Geantwoord op 20-8-2022 om 11:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo,

    Ik heb perongeluk de taal op Duits gezet hoe kan ik dat veranderen naar Nederlands?

    Alvast bedankt Annet Gesteld op 2-8-2022 om 16:44

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • waarschijnlijk door vocht staan er fijne gekleurde vertikale lijnen op het screen en in de zoeker.
    verder werkt de camera wel zoals menuinfo Gesteld op 16-7-2022 om 10:59

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • 24
  • Apparaat fotografeert direkt en kan niet fijn stellen Gesteld op 15-7-2022 om 09:36

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb per ongeluk 4K op mijn camera , en krijg het niet meer weg ,? Gesteld op 6-6-2022 om 18:48

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • krijg steeds melding van systeemfout of dat ik hem weer aan en uit moet zetten. heb hem nu anderhalf jaar maar heb geen kassabon omdat ik hem heb gekregen als kado. wat nu. vriendelijke groeten van mevr. A. Overkamp. Gesteld op 26-3-2022 om 16:28

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • dag mevr. Overkamp,
      geen kassabon is natuurlijk een probleem ...maar je kan misschien vragen waar de camera is gekocht ,of misschien weet je het .ik zou dan toch de winkel een mail sturen en dit aankaarten dat hij anderhalf jaar oud is etc en het SNr vermelden .Je kan misschien ook aangeven wie ( naam van de koper ) de camera heeft gekocht.
      Mijn Camera heeft hetzelfde probleem ,bij uitschakelen gaat de lens netjes in het toestel en bij aanschakelen doet hij het weer terug .Ik kocht het toestel bij CameraNu .nl online en die geven zelfs 5 jaar garantie ,2 jaar de wettelijke en de 3 jaar zullen ze het intern regelen denk/hoop ik dan .Ik stuur na het paasverlof de camera in herstelling en dan zit ik nog net binnen de jaar .Ongelooflijk dat zoveel dit probleem hebben , het moet dan toch een bekend probleem zijn ...ik stelde de vraag bij CameraNu en die weten het niet ,kennen het probleem niet !! wat wel niet netjes is .
      grt,

      françois Geantwoord op 26-3-2022 om 16:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo,

    betreft de Lumix DCFZ 82 ...al meerdere keren gehad dat de camera vast loopt , het beeld blijft wel aan en ik krijg de melding gelieve camera uit te schakelen en terug in te schakelen en ja nadien doet hij het wel ,maar wat is de oorzaak .ik gebruik de camera voor vliegtuigen te spotten, als bv de landing wordt ingezet en je krijgt dit voor ...dan is na het uit en inschakelen het vliegtuig al geland ...

    wie heeft dit al voorgehad en wie weet raad en daad ?
    grt,

    françois Gesteld op 19-3-2022 om 19:24

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • goede avond,

      heb je enig idee wat de oorzaak was ,of wat men heeft gedaan of vervangen ?ik stelde de vraag aan CameraNu .nl waar ik het toestel kocht en die weten het niet ...makkelijk , dan zijn ze ervanaf hé !! ik stelde ook de vraag aan een service ount in Belgie ( waar hij al in herstelling is geweest voor problemen met de aan/uit schakelaar ) en die schrijven mij het volgende >>>>
      Beste,

      Doordat de lens blokkeert, krijg je deze melding. Waarschijnlijk zit er stof/zand tussen de delen van de lens die over elkaar schuiven.
      Soms is het probleem verholpen door zelf een beetje aan de lens te trekken als die uit het toestel komt.
      Hopelijk is het probleem hiermee verholpen.

      Met vriendelijke groeten / Cordialement / Kind regards,

      easyRepair.be

      ik kan dit moeilijk geloven omdat ik te veel zorg draag voor deze camera .
      Geantwoord op 19-3-2022 om 20:04

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste,

      Ik heb mijn camera gekocht bij Camera Nu (online). Ben naar de vestiging in Eindhoven gegaan en daar ingeleverd. Ik kreeg netjes berichten waarin ik elke stap kon volgen. Na een maand had ik mijn camera gerepareerd weer terug. Geantwoord op 19-3-2022 om 20:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • ik kocht mijn Lumix ook online bij CameraNu in NL in juni 2020 en ik kocht dezelfde voor de kleinzoon in feb 2022 . is de naam van het service centrum in Eindhoven Je nog bekend ?


      grt,

      françois Geantwoord op 19-3-2022 om 21:38

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb een mailtje gestuurd naar service@cameranu.nl met het probleem en kon kiezen. Zelf opsturen of naar het dichtst bijzijnde filiaal brengen. Wat uiteindelijk de oorzaak is geweest weet ik niet. Ik weet wel dat het probleem vaker voorkomt, want dit is niet de eerste keer dat deze vraag hier gesteld wordt. Geantwoord op 19-3-2022 om 21:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Na de camera op Off gezet te hebben, gaat deze nadat je 'm weer aanzet, niet op standaard instellingen?! Ik zie geen beeld? Ook kan ik niets zien door de lens?! (Ondanks dat lenskapje eraf is) Kan dus geen foto's maken Gesteld op 25-2-2022 om 13:38

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Hoera het werkt. Bedankt. Nu zoeken als ik foto`s maak en de zon schijnt heb ik een blauw fotobeeld dus wb instellen? of iets anders Geantwoord op 1-3-2022 om 10:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Panasonic heeft mij verteld ga even resetten en dat deed ik. Daarna weer geprobeerd en zie daar de mooiste foto`s. Alles weer in orde. Geantwoord op 5-3-2022 om 08:28

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • bij opladen gaat rode lampje knipperen weet niet wat dat kan zijn is er iemand die dit weet
    gerrit
    Gesteld op 14-1-2022 om 13:20

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • 30
  • Hallo,

    Ik heb deze camera pas. Bij het afsluiten van de camera krijg ik een geel driehoek met zwart uitroepteken. Ik las dat je hem dan naar de fabrieksinstellingen moet zetten, maar dat lukt me niet.

    Kan iemand me helpen met tips? Gesteld op 27-11-2021 om 15:40

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • We hebben geprobeerd in een sportzaal met volgens mij voldoende kunstlicht foto's te maken. Helaas zijn alle foto's niet scherp. We komen er niet uit met de bruiksaanwijzing of tips op internet. Weet iemand hier een instelling die ons kan helpen? Gesteld op 22-11-2021 om 10:05

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als ik een foto neem met wit erin, flikkert dat gedeelte op de display. Hoe haal ik dat weg? Gesteld op 26-10-2021 om 21:43

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je hebt het zebrapatroon ingeschakeld. Ff zoeken in de manual hoe dit uit te schakelen.
      Het zebrapatroon laat overbelichte plekken zien. Geantwoord op 26-10-2021 om 22:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb een panasonic dc-fz82. Als ik 1 foto wil maken neemt hij er heel veel achter elkaar. Hoe haal ik dit er uit? Gesteld op 26-9-2021 om 12:56

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat komt omdat het 4K (FN1)knopje boven op de camera aanstaat. Als je het nogmaals indrukt maakt hij niet meer zoveel foto's tegelijk. Geantwoord op 5-11-2021 om 18:49

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem, maar het 4K knopje staat uit en toch maakt de camera elke keer 3 foto’s, hoe zet ik dat uit? Geantwoord op 1-7-2023 om 14:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • vreemd ...toch nog even de test doen ...knopje Fn1 indrukken en dan scrollen naar rechts en op ok drukken ..dus zeker bevestigen door op ok te drukken ....geef even reactie als het is opgelost Geantwoord op 1-7-2023 om 14:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • 4K staat echt off, maar nog maar een keer gedaan en bevestigd, maar het toestel blijft meerdere foto’s maken elke keer als ik de knop in druk Geantwoord op 1-7-2023 om 14:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoe kan ik door het kleine schermpje kijken als ik een foto wil nemen? Gesteld op 18-9-2021 om 16:34

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als je de zoeker bedoelt boven het LCD scherm: Door op het knopje te drukken rechts naast de zoeker. Je kunt dan ook nog je oogafwijking aanpassen met het wieltje rechts op de zoeker. Geantwoord op 18-9-2021 om 16:40

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hi, ik heb een DC-FZ82 Lumix panasonic camera, Probleem is, als ik inzoom dan gebeurt het vaak dat ik op het display scherm van mijn camera een tekst krijgt: "Aub camera uit- en inschakelen". En dan kan ik niks meer doen dan de camera uit te zetten en dan weer aan.. Weet iemand waarom ik dit telkens gebeurt... !! en hoe ik het kan oplossen... Het is echt vervelend als je een paar mooie foto's wil maken en dan krijg ik het probleem weer... Wie kan mij helpen... Of wie heeft dit ook meegemaakt met de camera DC-FZ82... Graag een reaktie... Alvast bedankt.. groetjes HvE Gesteld op 20-8-2021 om 16:05

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • dat had ik ook, maar had nog garantie en heb hem laten repareren. het was anders niet te verhelpen dacht ik, er moest een onderdeel vervangen worden. Geantwoord op 20-8-2021 om 16:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • 36

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Abonneren

Abonneer u voor het ontvangen van emails voor uw Panasonic DC-FZ82 bij:


U ontvangt een email met instructies om u voor één of beide opties in te schrijven.


Ontvang uw handleiding per email

Vul uw emailadres in en ontvang de handleiding van Panasonic DC-FZ82 in de taal/talen: Duits als bijlage per email.

De handleiding is 2,39 mb groot.

 

U ontvangt de handleiding per email binnen enkele minuten. Als u geen email heeft ontvangen, dan heeft u waarschijnlijk een verkeerd emailadres ingevuld of is uw mailbox te vol. Daarnaast kan het zijn dat uw internetprovider een maximum heeft aan de grootte per email. Omdat hier een handleiding wordt meegestuurd, kan het voorkomen dat de email groter is dan toegestaan bij uw provider.

Andere handleiding(en) van Panasonic DC-FZ82

Panasonic DC-FZ82 Snelstart handleiding - Nederlands - 64 pagina's

Panasonic DC-FZ82 Gebruiksaanwijzing - Nederlands - 311 pagina's

Panasonic DC-FZ82 Gebruiksaanwijzing - Deutsch - 311 pagina's

Panasonic DC-FZ82 Snelstart handleiding - English - 64 pagina's

Panasonic DC-FZ82 Gebruiksaanwijzing - English - 311 pagina's

Panasonic DC-FZ82 Snelstart handleiding - Français - 64 pagina's

Panasonic DC-FZ82 Gebruiksaanwijzing - Français - 311 pagina's


Uw handleiding is per email verstuurd. Controleer uw email

Als u niet binnen een kwartier uw email met handleiding ontvangen heeft, kan het zijn dat u een verkeerd emailadres heeft ingevuld of dat uw emailprovider een maximum grootte per email heeft ingesteld die kleiner is dan de grootte van de handleiding.

Er is een email naar u verstuurd om uw inschrijving definitief te maken.

Controleer uw email en volg de aanwijzingen op om uw inschrijving definitief te maken

U heeft geen emailadres opgegeven

Als u de handleiding per email wilt ontvangen, vul dan een geldig emailadres in.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info