• Ik heb al een paar jaar een Nikon D7000 en bijbehorende lenzen zoals de AF-S micro 105mm. Mijn macrofoto's zijn gewoon teleurstellend. De camera duidt met het 'bolletje' scherp aan, maar bij het uitvergroten van het resultaat is dit allesbehalve scherp. Ook beelden via de binoculair zijn niet scherp. Heb al gereageerd via Nikon service, die voorstelden om de instellingen na te kijken en te corrigeren. Alles bleek toch in orde. Wat moet ik doen om haarscherpe beelden te verkrijgen?

  Gesteld op 18-9-2015 om 09:24 in forum Nikon D7000 Misbruik melden
  • Hoe fotografeer je, uit de hand of vanaf statief. Heb je VR aan of uit, dat schijnt ook van invloed te zijn. Heb je weleens geprobeerd via Live View macrofoto's te maken, of een afstandsbediening/draadontspanner te gebruiken. Als je dmv LV en met AB/draadontspanner fotografeert klapt de spiegel al op voor je de foto maakt en met de ab hoef je het toestel niet aan te raken waardoor er geen trillingen ontstaan. Je hebt ook een optie spiegel opklappen voor het maken van de foto (zonder LV)

   Ik moet zeggen dat ik ook een D7000 heb gehad maar deze na 2 dagen terug heb gebracht naar de winkel omdat niet één foto met welke lens ook, scherp was. In de winkel vonden ze dat ik zeurde, maar na nog meer en langer zeuren heb ik wel mijn geld terug gekregen. Geantwoord op 19-9-2015 om 08:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Met wat voor lenzen fotografeer je? Ik ben vandaag naar Chipclean geweest om mijn camera schoon te laten maken en 2 lenzen te laten kalibreren. Een lens de 80-200 kan niet gekalibreerd worden omdat dit een analoge lens is, de scherpte zit niet waar deze zou moeten zitten, kan niet veranderd worden. De 105mm waarvan ik het idee had dat deze niet scherp stelde waar dit zou moeten had inderdaad een afwijking. Misschien is dat nog een optie, laten kalibreren is eigenlijk helemaal niet zo duur, sensor reinigen waar hij zeker 40 minuten mee bezig is geweest + lens kalibreren €58.00 Geantwoord op 19-9-2015 om 18:11

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info