Verklein
Vergroot
Pagina terug
1/264
Pagina verder
162
Wanneer u een foto maakt, verhoogt de camera het laatst gebruikte bestandsnummer
met één en wordt deze naam voor het nieuwe bestand gebruikt.
Deze optie regelt of de
bestandsnummering doorgaat vanaf het laatst gebruikte nummer wanneer een nieuwe
map wordt gemaakt, de geheugenkaart wordt geformatteerd of een nieuwe
geheugenkaart in de camera wordt geplaatst.
Selecteer, in situaties waarbij de geringste camerabeweging foto’s
onscherp kan maken, Aan om de sluiter vertraagd te ontspannen
tot circa 1 sec. nadat de ontspanknop is ingedrukt en de spiegel
opgeklapt.
d4: Opeenvolgende nummering
G-knop A Menu persoonlijke instellingen
Optie Beschrijving
Aan
Wanneer een nieuwe map wordt aangemaakt, de geheugenkaart wordt
geformatteerd of een nieuwe geheugenkaart in de camera wordt geplaatst, gaat de
bestandsnummering verder vanaf het laatst gebruikte nummer of vanaf het
hoogste nummer in de huidige map, afhankelijk van welk getal het hoogst is.
Als er
een foto is gemaakt terwijl de huidige map een foto met het nummer 9999 bevat,
wordt automatisch een nieuwe map aangemaakt en begint de
bestandsnummering weer bij 0001.
Uit
De bestandsnummering begint weer bij 0001 wanneer een nieuwe map wordt
aangemaakt, de geheugenkaart wordt geformatteerd of een nieuwe
geheugenkaart in de camera wordt geplaatst.
Merk op dat er automatisch een
nieuwe map wordt aangemaakt als er een foto wordt gemaakt terwijl de huidige
map 999 foto’s bevat.
Terugzetten
Zet de bestandsnummering voor Aan terug naar 0001 en maakt een nieuwe map
aan met de eerstvolgende foto die wordt gemaakt.
D Opeenvolgende nummering
Als de huidige map over nummer 999 beschikt en 999 foto’s of een foto met het nummer 9999
bevat, wordt de ontspanknop uitgeschakeld en kunnen geen foto’s meer worden gemaakt.
Kies
Terugzetten voor persoonlijke instelling d4 (Opeenvolgende nummering) en formatteer
vervolgens de huidige geheugenkaart of plaats een nieuwe geheugenkaart.
d5: Belichtingsvertragingsstand
G-knop A Menu persoonlijke instellingen
179

Hulp nodig? Stel uw vraag in het forum

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

  • Hoe kan ik de foto’s op de geheugenkaart consulteren Gesteld op 14-10-2021 om 15:08

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe kan ik bij mijn Nikon D5200 instellen dat ik bijvoorbeeld 1300/4000 opnames van mijn geheugenkaartje hebt gebruikt. Als ik nu 1300 opnames hebt gemaakt zie ik rechts boven in mijn scherm 1300/1300, maak ik nog een foto staat er 1301/1301etc. Gesteld op 8-8-2021 om 21:19

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe kan ik bij Nikon 5200 in de manual stand de waarde op 0 krijgen. Ik moet ergens met + en - doen, maar ik krijg het niet voor elkaar. Gesteld op 18-12-2020 om 19:44

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • mijn fototoestel maakt niet de gewenste heldere foto's voor het gebruik op mijn website, dus ik wil het geheel ristte. hoe moet dat en kan dit wel? Gesteld op 29-5-2020 om 19:02

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • waar vind ik de zelfontspanner voor het maken van een foto Gesteld op 2-7-2019 om 19:07

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • De makkelijkste manier:
      rechts op de bovenkant zit een knopje met het selftimer-symbooltje. druk die in en een ' ontspanstand' menu verschijnt, daar kun je de camera op zelfontspanner 5 seconden zetten.
      groet, Frank Viergever Geantwoord op 26-9-2019 om 16:48

      Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Hoe krijg ik de eigenschappen van een gemaakte foto weg van het afspeelscherm bij een nikon D5200
    Gesteld op 18-2-2019 om 20:58

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • foto,s zijn erg flets. Is er een fabrieks instelling Gesteld op 16-9-2018 om 21:40

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Op de achterkant van de camera zijn twee knopjes met een groen stipje ernaast: menu en (i)nfo. druk deze tegelijk twee seconden in.
      groet,
      Frank Viergever. Geantwoord op 26-9-2019 om 17:02

      Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Ik heb een Nikon D5200 met 2 objectieven. Sinds gister werkt 1 objectief niet goed meer. Het is een objectief 18-55. Als hij op 18 staat kan ik foto's maken als ik het objectief verder draai kan ik tot ongeveer 24 foto's maken daarna het stukje van 24 tot 55 kan ik geen foto's maken er gebeurt helemaal niets. Ik heb het op verschillende standen geprobeerd maar maakt niet uit. Ik heb niets anders ingesteld. (voor zover ik weet) Kunt u aangeven wat er mis kan zijn ? Gesteld op 13-11-2017 om 11:19

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • ik heb de Nikon D5200 mooie camera maar als ik de foto's ga branden en bekijken dan zit zowel links als rechts verticaal een zwarte balk van ongeveer 4a5 cm breed en het beeldformaat staat op
    groot 6000x4000; 24,0 M hoe kan ik dit veranderen zodat ik het volle scherm benut zonder zwarte balken Gesteld op 11-8-2017 om 16:01

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • 1e maak in elk geval kopie van je opname(s)
      2e maak gebruik van een fotoprogramma om de opname(s) bij te snijden
      3e gebruik het (bijsnij)formaat 16:10 (= breedbeeldmonitor)
      Mogelijk hebben anderen een betere oplossing maar het is te proberen.
      Succes Gerard
      Geantwoord op 16-8-2017 om 11:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • hoe moet ik mijn d5200 instellen om zwart wit te fotograferen Gesteld op 12-2-2017 om 13:14

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je kan achteraf je foto via je toestel bewerken via het retoucheermenu, en zo omzetten naar zwart-wit, sepia ... De camera slaat in dat geval een geretoucheerde kopie op. Geantwoord op 29-5-2017 om 18:41

      Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Als ik met mijn Nikon D5200 een raw foto maak dan duurt het een paar seconde voordat de foto daadwerkelijk gemaakt wordt. Bij een gewone foto heb ik dit probleem niet. Wat kan er aan de hand zijn? Gesteld op 23-11-2016 om 21:55

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Heb een prrobleem met mijn camera.
    Het beeld is niet helder.....dus alle foto's mislukt.
    Lenzen zijn schoon.

    Wie kan me helpen wat te doen. Gesteld op 21-9-2016 om 16:54

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe kan ik foto's via WiFi versturen met deze camera. Dacht dat dit ook kon? Bedankt vast voor de hulp. Gesteld op 16-5-2016 om 13:50

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Mogelijk is dit een oplossing voor je probleem.

      Met een “Eyefi mobi” geheugenkaartje kan je je camera draadloos met bv je tablet koppelen.

      Verdere info op : Klik op deze LINK

      Het overbrengen van de foto’s naar bv je tablet (in mijn geval) gaat niet flitsend en vergt veel stroom van de accu van de camera


      Bekijk het op je gemak en veel succes.
      Groeten Gerard (geen belangen bij Mobi Eye Fi)Geantwoord op 8-8-2016 om 23:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • kan ik een time laps opname maken met de Nikon D5200 Gesteld op 3-5-2016 om 09:02

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat kan zeker. Je kunt met de D5200 vanuit het menu 999 opnames instellen. Als je er meer wilt maken zul je gebruik moeten maken van een externe ontspanner zoals bijvoorbeeld Triggertrap. Geantwoord op 4-8-2016 om 12:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik zie thans dat ik in het bezit ben van een vrij summiere handleiding van de D5200. De beslaat slecht 88 pagina,s. Hoe kom ik aan de uitgebreide versie?, boek of andersoortige handleiding.

    LS
    Gesteld op 5-4-2016 om 19:57

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De HDR functie is voor mij moeilijk in te stellen via het menu. In livebeeld krijg ik helemaal niets te zien en de gebruikershandleiding is wat dit betreft m.i. niet volledig. Wie heeft de oplossing? Gesteld op 4-4-2016 om 22:54

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Via het i knopje en het informatiescherm kan de instelling (ON/OFF) voor HDR ook gevonden worden. Voor vlug instellen mogelijk makkelijker.
      HDR functie is in een RAW instelling NIET beschikbaar.
      Groetend Gerard WB Geantwoord op 5-4-2016 om 11:15

      Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
  • Kan ik met deze camera panoramafoto's maken
    Gesteld op 6-3-2016 om 18:01

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • De D5200 heeft geen speciale panoramafunctie.
      Over het handmatig maken van panoramafoto's is genoeg te vonden op het internel.
      Groetend GerardWB Geantwoord op 5-4-2016 om 11:21

      Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
  • hallo
    hoe moet ik het raster aanzetten in de nikon d 5200 Gesteld op 31-1-2016 om 16:16

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • ik wil mijn instellingen op mijn d5200 veranderen zodat er alleen jpg fotos gemaakt worden en geen nef bestanden. hoe krijg ik dit voor elkaar?
    alvast bedankt voor jullie reacties Gesteld op 26-11-2015 om 17:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De draaiknop voor de verschillende standen werkt niet goed meer. Als doze op bv P staat, staat het toestel op M. De sport stand is ook niet meer in te stelten. Zo ben Ik ongeveer de helft vid standen "kwijt" Gesteld op 14-8-2015 om 01:04

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe maak ik van mezelf een foto D.m.v het kantelbare scherm van de D 5200 Gesteld op 25-7-2015 om 20:05

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Heel simpel, zet camera op statief, draai het schermpje zo dat je het voor de camera kan bekijken, schakel live view (Lv boven op de camera) gebruik afstandbediening ML-L3 of schakel zelfontspanner in op 10 of 20 seconden. (2 en 5 zijn tekort).Bij de laatste oplossing moet je eerst zo goed mogelijk scherpstellen. Ga zitten voor de camera in de gewenste houding. Geantwoord op 27-7-2015 om 20:56

      Waardeer dit antwoord (6)Misbruik melden
  • Ik heb de foto's al op s staan. Wil ik deze foto's plaatsen op instagram of Facebook dan zijn deze nog steeds te groot. Nu wil ik de pixels qua formaat wijzigen. Wie kan mij vertellen zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit hoe de verhoudingen dan moeten zijn? Gesteld op 18-7-2015 om 12:25

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Foto's via Nikon View NX2 (gratis download via Nikon website) naar de pc overzetten. In View NX2 kun je via de optie "conversie" de foto's omzetten naar een kleiner formaat (vrij te kiezen) originelen blijven bewaard. Geantwoord op 2-8-2015 om 15:35

      Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Ik heb in mijn monitor geen livebeeld wat moet ik doen? Gesteld op 8-6-2015 om 10:27

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • bovenop bij knop van M, A, S, P zit een schuif die je naar je toe kunt halen. Dan schakel je het scherm met livebeeld in. Dit is dezelfde knop die je gebruikt voor filmen. Geantwoord op 13-11-2015 om 15:30

      Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
  • hoe kan ik mijn flitser instellen als het nog niet heel donker is. Nu doet hij het alleen als het volgens mijn camera donker genoeg is. Ik wil graag zelf kunnen instellen of hij wel of niet flitst Gesteld op 6-6-2015 om 12:00

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Is er ook een afstands bediening voor de Nikon d5200? Gesteld op 25-5-2015 om 15:12

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ja zelfs een app voor op je smartphone Daar Remote werkt prima met mijn d5200 ( je moet wel een telefoon met infrarood port hebben. Geantwoord op 26-6-2015 om 14:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoe schakel ik de monitor in als zoeker? Kan het nergens vinden. Dank. Gesteld op 2-5-2015 om 08:48

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe stel ik de flitsbelichtingscompensatie in? in het scherm is ie "grijs" Als je hem via info aanpast en daarna de flitser uitklapt, springt hij weer op nul. Gesteld op 27-3-2015 om 14:42

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • dubbelklik op de I-toets (net boven het schermpje). met de de pijltjesknop kun je naar flitscorrectie. druk op ok en stel in. druk nogmaals op ok Geantwoord op 31-3-2015 om 11:38

      Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Op sommige foto's wordt een vlek op de onderzijde van de foto zichtbaar, te zien na downloaden, niet op de camera zelf
    D5200, lens 12 -24 mm Gesteld op 20-3-2015 om 21:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe kan ik de informatieweergave in life view aanpassen bvb. minder informatie? Gesteld op 20-3-2015 om 16:52

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • bestaat er een papieren versie van de handleiding Nikon D5200 Gesteld op 8-3-2015 om 18:35

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het monitor scherm, van mijn D5200 gaat als ik het menu raadpleeg snel weer op zwart !
    Hoe kan ik deze langer open laten staan ? Gesteld op 14-2-2015 om 11:55

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Toets menu knopje in > Het menu komt voor > kies voor de menuoptie: Persoonlijke instellingen > ga verder met : (C.) Timers/AE-vergrendeling; toets OK > kies daarna voor: (C2) Timers automatisch uit; toets OK > kies bv long: OK.

      Succes GWB Geantwoord op 14-2-2015 om 18:26

      Waardeer dit antwoord (7)Misbruik melden
  • Wie o wie verkoopt/doet weg handleiding nikon D5200? Ik ben de mijn kwijt en heb het hard nodig. Ook wie heeft ervaring met de speciale boeken over de D5200? Gesteld op 26-1-2015 om 22:21

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ervaring met: Fotograferen met een Nikon D5200, auteur Dre de Man, ISBN 9789043029452,
      +/- € 19,95. Zeer leerzaam. een schat aan info, betaalbaar. Met Google zoeken met ISBN nummer. In elk geval gezien bij die webwinkel met dat bolle mannetje. Zie ook de reviews daarbij.

      Verscheidene eerdere vragenstellers hadden succes bij Nikon.nl. Geantwoord op 27-1-2015 om 19:51

      Waardeer dit antwoord (5)Misbruik melden
  • Is er een timer die de monitor na bepaalde tijd uitschakelt? kan deze gewijzigd worden? Gesteld op 12-1-2015 om 15:18

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • er zat bij mijn d52oo geen gebruikershandleiding toen ik deze bij de mediamarkt kocht. alleen een cd klopt dit of hoort deze er wel in te zitten. er zat wel een quickstart bij maar niet de complete handleiding Gesteld op 28-12-2014 om 10:46

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Bij mijn D5200 zat in de doos bijgesloten een boekwerkje van 89 pagina’s met het opschrift: “Nikon Digitale camera D5200 Gebruikershandleiding NL (+ weergave van de camera)”.
      Een “quickstart” was er niet bij ingesloten.

      Mogelijk kan je verder vragen bij Nikon.nl Geantwoord op 28-12-2014 om 12:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • De achterste objectiefdop kan ik niet verwijderen. Gesteld op 24-12-2014 om 16:24

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • De achterste objectiefdop wordt los- en vastgedraaid met een linkse draad. Voor het losdraaien van de dop moet je dus met de draairichting van de klok mee gaan.
      Waarom ze hiervoor gekozen hebben en niet voor de meer normale rechtse draad is mij onbekend.
      Mocht het niet voor elkaar komen dan even naar de Nikon fotovakman
      Geantwoord op 28-12-2014 om 12:23

      Waardeer dit antwoord (5)Misbruik melden
  • ik krijg 's nachts
    steeds schaduw onderin de foto ondanks de flitser. hoe los ik dit op
    Gesteld op 2-11-2014 om 03:22

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Het antwoord van 7-12-’14 is helemaal OK. Een z.g. reportage flitser zal uitkomst bieden.
      Een andere mogelijk is dat je een (te) lange lens gebruikt.
      Ook dan een reportage flitser....Geantwoord op 28-12-2014 om 12:31

      Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Goedemorgen,

    Graag wilde ik weten of het mogelijk is om raw foto's te maken met de d5200? Ik heb op internet rondgekeken en meen te lezen dat ik alleen in JPEG kan schieten met deze camera?

    Kortom: kan ik in raw schieten met de nikon d5200, en zo ja: hoe?

    Alvast bedankt,

    Alyin Gesteld op 26-9-2014 om 10:28

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • JA. De mogelijkheid is er om zelfs in één opname gelijktijdig1 in RAW (NEF) en 1 in JPEG te maken. Vergt wel veel geheugen.
      Het onderwerp is al eerder behandeld. Kijk even hieronder bij vraag en antwoord op de datum 19-03-2014.
      Groeten G. Geantwoord op 26-9-2014 om 16:27

      Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • hoe krijg ik de scherptelpunt trug in mijn zoeker Gesteld op 12-8-2014 om 21:22

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als je de camera met de lcd scherm als vooraanzicht vasthoudt, dan zie je rechtsachter bij het lipje van de zoeker een draaischijfje, deze is instelbaar. (zodat mensen die een bepaalde oogafwijking hebben ook zonder bril kunnen fotografen ;)
      Maak je camera aan, zet je autofocus aan, laat je camera scherpstellen op een object. (zodra je een piepje hoort, is hij scherp gesteld). Nadat je het piepje hebt gehoord, draai je aan het bovengenoemde draaischijfje en dan moet je hem weer kunnen corrigeren naar de 'normale waarde'. Geantwoord op 18-1-2015 om 07:24

      Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Ik krijg het beeld van mijn object niet eerst op het schermpje. Hoe kan ik dat instellen.
    Gesteld op 28-7-2014 om 15:55

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Waarom geeft mijn nikon D5200 aan dat er geen objectief is bevestigd, terwijl deze wel is bevestigd? Gesteld op 2-7-2014 om 16:46

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Bij het afnemen van het objectief vanaf de body moet knopje 21 (pagina 1 Gebruikershandleiding “knop objectief ontspannen”) ingedrukt worden op de blokkering op te heffen.
      Bij het plaatsen van het juiste Nikon objectief moet dat knopje NIET ingedrukt worden. Plaats en draai het objectief behoedzaam tot het aanklikt.
      Bij het onjuist gebruik van het “vergrendelknopje” (21) bestaat de mogelijkheid, dat het objectief te ver doorgedraaid kan worden. Daardoor kan de connectie in de objectiefvatting (23) verslechterd worden of verloren gaan.
      Hierbij een mogelijk oorzaak. Raadpleeg in elk geval Uw Nikon leverancier. Geantwoord op 28-12-2014 om 19:13

      Waardeer dit antwoord (15)Misbruik melden
  • hoe kan ik zien als een batterij volledig is opgeladen
    Gesteld op 2-7-2014 om 14:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als je de originele oplader gebruikt, dan stopt het gele lampje met knipperen.. zodoende weet je dat je accu volledig is opgeladen. Geantwoord op 18-1-2015 om 07:25

      Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • hoe zet ik mijjn nikon d5200 terug naar fabrieksinstellingen? Gesteld op 28-6-2014 om 10:58

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb sinds 4 weken een Nikon d5200. Nu werkt mijn autofocus niet meer. Ik zit op een foto cursus en heb met de docent gewisseld van lens, welke het ook niet doet. Als hij mijn lens op zijn body zet doet mijn lens het ook. Dus bij ligt het aan de body. Wat kan het zijn, kan ik een verkeerde instelling hebben gebruikt of is er in de body iets wat niet werkt? Gesteld op 29-4-2014 om 14:58

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als de lens op een andere body werkt dan ligt het aan jouw body en dan zou ik direct terug gaan naar winkel.
      Omgekeerd dan werkt de lens niet en is de motor stuk dan ook direct terug naar de winkel gaan.
      Rob. Geantwoord op 29-4-2014 om 16:54

      Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
    • Probeer een simultaan de knop <Menu + Informatie> in te drukken, houd dit een 5-tal seconden ingedrukt en uw D5200 is nu gebracht op fabrieksinstelling.
      Aan uw lens is er A-M zetting en een On-Off switch. Probeer de A-M eens op A. Dan werkt uw lens automatisch.
      Is dit alles niet ok? Dan belt u maar naar 00319001225564 en daar helpen ze u vast en zeker. Dit getuig ik u en mijn problemen waren opgelost.Geantwoord op 2-5-2014 om 18:55

      Waardeer dit antwoord (5)Misbruik melden
    • Druk de knoppen < Menu en Info > simultaan 5seconden in. En dan is het toestel terug als nieuw. Alles is dan softwarematig terug gezet zoals bij de productie zelf.
      Geantwoord op 2-5-2014 om 19:00

      Waardeer dit antwoord (5)Misbruik melden
  • Kan ik de lenzen van de nikon D3100 hierop gebruiken Gesteld op 22-4-2014 om 15:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Voor een zeeeer ruime hoeveelheid aan informatie hierover, gelieve www.hansbraakhuis.nl te raadplegen; ondermeer op de punten:
      1e Past dat objectief op mijn camera.
      2e Verschillen tussen Nikkor objectieven.
      3e Letters op Nikon objectieven.
      Succes met de naspeuringen
      Geantwoord op 22-4-2014 om 19:35

      Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
  • waar kan ik de infrarood ontvanger aktiveren op D5200 om met afstandbediening te werken ? Ik vind dit nergens ! Gesteld op 13-4-2014 om 18:07

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Betreffende de Nikon ML-L3 infrarood afstandsbediening ondermeer voor de Nikon D5200.

      De instelling is te vinden onder knopje 4 (ondermeer met het symbooltje : “afstandontspanner”) op de bovenzijde (rechts) van de camerabody (Gebruikshandleiding D5200, pagina 1, kennismaken met de camera). Toets dat knopje 4 in en de lijst met opties kom op de monitor. Kies met de multiselector op het onderste keuze balkje voor de optie: 2S Vertraagd op afstand ML-L3 of Direct op afstand ML-L3. Daarna bevestigen met OK.

      Ook in het menu is deze instelling te vinden.

      Menu : -> kies voor: Opnamemenu -> Scrol met multiselector naar beneden en ga verder met het 2e gedeelte van het opnamemenu-> kies voor: Ontspanstand -> toets OK -> maak keuze met Multiselector bv : Direct op afstand (ML-L3) -> toets OK

      De infraroodontvangers zelf zijn te vinden op de voorzijde (links midden) = 10 en op de achterzijde (rechts boven) = 4 van de camerabody (Pag. 1 en 2 en ook 26 en 27 van de handleiding)
      Geantwoord op 14-4-2014 om 16:33

      Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
    • Correctie op de plaats van de infraroodontvangers : links midden met zijn rechts midden en rechts boven moet zijn links boven. Met excuus.Geantwoord op 14-4-2014 om 16:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoe stel ik de NIKON D 5200 als RAW in? Gesteld op 19-3-2014 om 17:09

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • (Maak hierbij uiteraard gebruik van de Multiselector)

      1e mogelijkheid :
      Toets menu knopje in > Het menu komt voor > kies voor de menuoptie: Opnamemenu (= het symbooltje met de camera) > ga verder naar beeldkwaliteit > OK > maak een keuze bv NEF (RAW) + JPG fijn > OK.
      Na importeren op de computer krijg je 2 afbeeldingen; 1 in NEF (=RAW) en 1 in Jpeg. Dat in makkelijk maar het vergt nogal veel geheugen. Enkel NEF (RAW) kan uiteraard ook.

      2e mogelijkheid :
      Toets =i= knop (=informatie bewerken) in > keuze scherm komt voor > toets voor de 2e maal op de =i= > de keuze mogelijkheid wordt geel opgelicht > maak gebruik van bovenste keuze balk en de uiterst linkse optie “Beelkwaliteit” > OK > maak verder de keuze van RAW > bevestigen met OK
      Geantwoord op 19-3-2014 om 20:03

      Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Hoe kan ik mijn d5200 instellen om sneller foto's te maken? Wanneer ik een foto maak duurt het lang vooraleer de foto op,het scherm staat en kan ik niet onmiddellijk een nieuwe foto maken. Duurt toch zo' n 15 sec. Gesteld op 21-2-2014 om 10:02

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Mogelijk (?!?) maak je gebruik van een onjuist geheugenkaartje. Het moet een SDHC kaartje zijn met een schrijfsnelheid van ten minste 6 (zelf gebruik ik 10). Op het geheugenkaartje zelf is het af te lezen. De snelheidsklasse staat vermeld in een klein opgewerkt cirkeltje. Succes en groeten G. Geantwoord op 21-2-2014 om 10:58

      Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Geachte medewerkers,
    Kan ik fotograferen met opgeklapte spiegel om op deze manier zoveel mogelijk trillingen te vermijden en welke macrolens raad u mij aan of kan ik ruim voldoende resultaat halen als ik voor mijn kitlens (Nikkor) 3 macro voorzet lensjes koop.
    Ik ben nog een beginneling en moet nog een heleboel leren.
    Verder zou ik graag een dagcursus willen volgen om mijn camera beter te leren kennen en waar ik ook vragen kan stellen. Is er zo'n cursus in de buurt van Gouda want toen ik deze camera kocht bij Kamera Expres zat deze service niet aan deze camera gekoppeld.
    Gaarne uw reactie.
    Groet,
    Rob. Gesteld op 17-11-2013 om 16:03

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • In je menu bij d5, dat is de belichtingsvertragingsstand. Die zorgt ervoor dat de spiegel wordt opgeklapt en dan even wacht! Die moet je dus uit zetten!Geantwoord op 25-11-2017 om 21:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • kan ik de camera zo instellen dat de foto ophef formaat 16-9 op tv komt Gesteld op 17-11-2013 om 09:49

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Mogelijk heb je zelf al het probleem na enkele maanden opgelost.
      De D5200 heeft een sensorformaat van 24 x 16 mm (3 : 2). Het TV-formaat 16 -9 heeft niet de verhouding van 3 : 2.
      “Bijsnijden” met bv Picasa is een optie
      Zie ook op de site van Nikon Nederland > Service&Support > Support&Downloads > bij zoekfunctie invullen: 24071
      Geantwoord op 23-2-2014 om 11:46

      Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Abonneren

Abonneer u voor het ontvangen van emails voor uw Nikon D5200 bij:


U ontvangt een email met instructies om u voor één of beide opties in te schrijven.


Ontvang uw handleiding per email

Vul uw emailadres in en ontvang de handleiding van Nikon D5200 in de taal/talen: Nederlands als bijlage per email.

De handleiding is 23,77 mb groot.

 

U ontvangt de handleiding per email binnen enkele minuten. Als u geen email heeft ontvangen, dan heeft u waarschijnlijk een verkeerd emailadres ingevuld of is uw mailbox te vol. Daarnaast kan het zijn dat uw internetprovider een maximum heeft aan de grootte per email. Omdat hier een handleiding wordt meegestuurd, kan het voorkomen dat de email groter is dan toegestaan bij uw provider.

Andere handleiding(en) van Nikon D5200

Nikon D5200 Gebruiksaanwijzing - Nederlands - 104 pagina's

Nikon D5200 Gebruiksaanwijzing - Deutsch - 104 pagina's

Nikon D5200 Gebruiksaanwijzing - Deutsch - 264 pagina's

Nikon D5200 Gebruiksaanwijzing - English - 104 pagina's

Nikon D5200 Specificaties - English - 8 pagina's

Nikon D5200 Gebruiksaanwijzing - Français - 104 pagina's

Nikon D5200 Gebruiksaanwijzing - Français - 264 pagina's

Nikon D5200 Gebruiksaanwijzing - Espanõl - 264 pagina's

Nikon D5200 Gebruiksaanwijzing - Espanõl - 104 pagina's


Uw handleiding is per email verstuurd. Controleer uw email

Als u niet binnen een kwartier uw email met handleiding ontvangen heeft, kan het zijn dat u een verkeerd emailadres heeft ingevuld of dat uw emailprovider een maximum grootte per email heeft ingesteld die kleiner is dan de grootte van de handleiding.

Er is een email naar u verstuurd om uw inschrijving definitief te maken.

Controleer uw email en volg de aanwijzingen op om uw inschrijving definitief te maken

U heeft geen emailadres opgegeven

Als u de handleiding per email wilt ontvangen, vul dan een geldig emailadres in.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info