• Hallo, Ik ben Nick Bouwmeester.

  Ik ben aan de slag gegaan met deze camera maar ik kom er geen wegwijs uit.
  Mijn vraag is hoe ik mijn camera zo in kan stellen dat ik foto's kan maken van dichtbij van iets kleins zodat het haarscherp zal zijn.
  Ik wil namelijk product foto's maken.

  Ik zou echt heel erg geholpen zijn met deze informatie

  Vriendelijke groet,

  Nick Bouwmeester.

  Gesteld op 30-11-2018 om 15:35 in forum Nikon D3400 Misbruik melden
  • Ik denk dat je dan een macro lens moet hebben, die kan dichterbij het onderwerp komen. Vraag het anders even na bij een fotozaak. Geantwoord op 1-12-2018 om 01:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Nick. Je hoeft geen speciale lens te kopen, je kunt dit heel goed met je eigen D3400: Kies een zo groot mogelijke lensopening (een laag f-getal), Daardoor is de scherptediepte gering en kun je heel precies scherpstellen. Ga vervolgens naar het i-menu (knop linksonder). Kies bij de AF veldstand voor enkelpunts AF, bevestig met OK. Kies je onderwerp maar ga er minstens een halve meter vanaf staan of zelfs verder. Dan werk de scherptediepte beter dwz het scherp/onscherp onderscheid in je beeld. Pas daarna ga je inzoemen met je objectief. Als je de ontspanknop indrukt zie je één enkel rood lichtje branden, richt dat op je onderwerp, want dat wordt scherp, de rest eromheen blijft wat wazig. Je kunt variëren met je f-getal als je een groter scherptebereik wilt hebben.
   Succes Anneke Geantwoord op 22-1-2019 om 13:23

   Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info