• de ketel valt uit en geeft c1 aan kan niet vinden wat dat betekend

    Gesteld op 30-9-2015 om 10:26 in forum Nefit Smartline HR(c) Misbruik melden
    • Is het 1C of C1.
      C1 is volgens mij de instelling van de ketel die er voor zorgt dat het warm water prioriteit heeft boven de verwarming. Kun je via het onderhoud menu zelf instellen. Als storing zegt mij dit niet zo veel.

      1C dan wordt de temperatuur te hoog in de ketel.

      Dit kan zijn als de rookgasverdringer niet terug gemonteerd is na onderhoudt, of de primaire warmtewisselaar vuil is. Hoe vuiler hoe minder warmte overdracht hoe hoger de temperatuur wordt.

      Rookgasverdringer terug plaatsen/primaire warmtewisselaar schoonmaken.

      De rookgas verdringer hoort op de bodem tussen de gevinde buis die als een spiraal gebogen zit (primaire warmte wisselaar). Om deze terug te plaatsen moet eerst, de voeding stekker uit het stopcontact, het gas dicht gezet worden, buitenste kap eraf(zit aan de onderkant zit een moertje wat even los gedraaid moet worden), binnenste kap er af (4 klemmetjes) je ziet nu bovenin de ketel de ventilator met daaronder het gasregelblok waar een koperen buis (gastoevoer) naar toe gaat. Op de ventilator zitten 2 stekkertjes, die moeten los. Op het gasregelblok zit 1 stekkertje wat los moet en de gas toevoer moet aan het blok los gemaakt worden (knelkoppeling met steeksleutel of Bahco losmaken). Het gas luchtmengsel gaat in een kanaal naar de primaire warmte wisselaar waar het voormenging krijgt en uiteindelijk ontsteekt. Bovenop deze warmte wisselaar zit de ionisatiepen en de gloeibougie, hiervan moeten ook de stekkertjes los.
      Je kunt de ventilator, gasregelblok, gas lucht kanaal en voormenger nu ongeveer een kwartslag naar je toe draaien en alles eraf nemen. De voormenger past maar net in de spiraal dus even voorzichtig met het eruit halen.

      Op de bodem hoort de rookgasverdringer te staan, deze er eerst nog even uithalen, uit laten.

      Nu alles eruit is kan ook de buitenste schaal van de warmte wisselaar er nog afgehaald worden. Je kunt dan met een harde afwasborstel/stofzuigerborstel en de stofzuiger de spiraal goed schoonmaken. Op de gevinde spiraal komt naar verloop van tijd een oxide laag op te zitten, die eraf moet. Gebruik GEEN schroevendraaiers of staalborstels, dit kan lekkage veroorzaken.
      Wil je er echt alles af krijgen, dan moet je water van druk en moet je de spiraal er uit gaan halen, zodat je er met de hoge drukspuit en perslucht op kunt, maar is eigenlijk niet nodig denk ik (ligt eraan of de storing straks weg is).

      Als laatste kun je over de bodem van de verbrandingskamer het gruis nog een beetje wegspoelen, wat in de zwanenhals terecht komt onder de ketel voordat het naar de afvoer gaat.
      Deze zwanenhals kun je na het spoelen ook beter even leeg maken en omspoelen.

      De pakking tussen de schalen van de warmte wisselaar wordt door monteurs altijd meteen vervangen, ik zelf gebruik moliecoat vet wat tegen hoge temperaturen bestand is en smeer daar de pakking mee in voor ik hem terug steek. Dit gebruik ik ook voor de ronde rubberen pakking bovenop. Je kunt dan ook beter draaien om de ventilator weer op zijn plaats te krijgen.

      Alles weer in omgekeerde volgorde terug plaatsen (vergeet de rookgas verdringer niet) gaskraan terug open en stekker erin. Hopelijk is het probleem dan opgelost.

      Succes. Geantwoord op 30-9-2015 om 11:56

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info