• Mijn cyclo 200 wil niet met MioShare synchroniseren op mijn desktop (win 10). Ik krijg als melding dat alle gegevens zijn gedupload naar MioShare. Een aantal maanden geleden had ik dit probleem niet.
    Op een laptop speelt dit probleem niet. Wie weet waar dit aan kan liggen?
    Gebruik standaard kabel en computer herkent (ziet) de 2 "schijven" van de Mio.

    Gesteld op 26-5-2020 om 20:37 in forum Mio Cyclo 200 Misbruik melden
    • Kun je nog nagaan wat je hebt gewijzigd op je desktop? Update van Windows? Andere instelling? Of een update van software van je aparaat. Eventueel desktop terugdraaien dmv systeemherstel?

      Kijk ook eens op mio.com FAQ (van Cyclo 200). Of stel je vraag aan de Helpdesk. Geantwoord op 26-5-2020 om 23:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik verwacht dat een of andere beveiligingsinstelling en/of update het probleem zou kunnen vormen. Wat is de reactie van de Helpdesk van Mio overigens? Geantwoord op 28-5-2020 om 12:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Op de laptop kan ik de verreden ritten gewoon in een map zien staan. Op de desktop lukt dat niet. Kennelijk is die map daar afgeschermd.(Andere mappen kan ik wel inzien) Kan nog geen er bijbehorende instelling welke voor blokkering zorgt vinden.
      Heb overigens nog geen tijd gevonden om helpdesk te benaderen. Maar die leest vast mee? Geantwoord op 28-5-2020 om 21:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Je zal echt zelf de helpdesk van mio.com moeten benaderen. Ik heb niet de indruk dat ze meelezen en via dit medium reageren. Zelf een paar keer met de helpdesk contact gehad en mijn ervaring is positief: in het Nederlands, redelijk snel een antwoord etc. Heb geen recente ervaringen (dit jaar). Klik op deze LINK. Geantwoord op 28-5-2020 om 21:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Gebruik een goede usb kabel en niet degene waar je het toestel mee oplaad want met die kabel kun je alleen opladen en geen data verzenden of ontvangen en zorg dat de mio volledig opgeladen is Geantwoord op 30-5-2020 om 19:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Probleem inmiddels opgelost. Contact met helpdesk was heel prettig, maar leverde geen oplossing op.
      Na een recente update van windows bleek uploaden vanaf desktopcomputer ineens weer mogelijk! Dank voor gegeven tips. Geantwoord op 15-6-2020 om 13:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info