• trommel draait maar 1 kant op

    Gesteld op 9-6-2012 om 11:27 in forum Miele T454 Novotronic Misbruik melden
    • Als de trommel nog maar één kant op draait dan is zit het omschakelrelais "Rel1" vast. Dit relais zit op printplaat EL321 (bij miele te bestellen voor zo'n €150,-). Je kunt hier gemakkelijk bijkomen door aan de voorzijde de vier schroeven achter de deur los te schroeven. Hierna kun je de hele voorzijde openen. Letop! Wel eerst de stekker uit het stopcontact halen!
      Vervolgens zie je de printplaat aan de schanierzijde zitten. Deze printplaat kun je losmaken door aan de voorzijde (achter de deur) de schroef los te draaien. Na het verwijderen van het plastic kapje, zie je de twee relais zitten. Vermoedelijk zit Rel1 vast. Probeer deze los te krijgen door er tegen aan te tikken. Of haal de hele printplaat er voorzichtig uit door de connectors allemaal los te halen en de plastickapjes van het relais te verwijderen. Nu kun je voorzichtig het relais proberen te repareren. Dit is mij al twee keer gelukt. :) Maar nogmaals... haal de stekker uit het stopcontact!!! Er zijn onderdelen waar 220Volt op staat
      Succes en droog ze!!! Geantwoord op 17-6-2012 om 11:57

      Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden
    • Ik lees niet zelf even door mijn antwoord heen.
      Voor de duidelijkheid. Door het relais zelf voorzichtig te repareren hoef je dus dat duren miele onderdeel niet aan te schaffen. Als je dat voor een Miele van 22 jaar oud al überhaubt van plan was... succes Geantwoord op 17-6-2012 om 12:08

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • perfect advies.
      printplaat los.
      kapjes van het relais eraf en getest met batt.
      kontaktspray en alles werkt weer.
      mijn dank.
      PS.
      ook een trommeldroger van meer als 20 jaar ziet eruit als nieuw na wat schoonmaak.
      Geantwoord op 21-6-2012 om 14:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • perfect advies.
      printplaat los.
      kapjes van het relais eraf en getest met batt.
      kontaktspray en alles werkt weer.
      mijn dank.
      PS.
      ook een trommeldroger van meer als 20 jaar ziet eruit als nieuw na wat schoonmaak.
      Geantwoord op 21-6-2012 om 14:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Deze droger komt nog uit de tijd dat Miele nog echt onverwoestbare spullen maakte.

      Ook bij mij is de reparatie gelukt.

      Mijn T454 droger is inmiddels al bijna 30 jaar oud (gekocht in 1992) en werkt nog steeds perfect. Droogsnelheid is superieur aan de huidige warmtepomp drogers (die niet eens werken in de zomer omdat de temperatuur in de droogruimte dan steevast richting de 30 graden gaat).
      Heb wel een tweedehands printplaat uit een andere T454 gekocht. Als het relais op een dag de geest geeft kan ik het vervangen door REL2 van de andere printplaat (beide relais hebben exact dezelfde specificaties). Miele zal dit onderdeel niet tot in de eeuwigheid blijven leveren.

      Hij gebruikt weliswaar een beetje meer energie dan een moderne droger maar omdat ik niet 2x per jaar op vliegvakantie ga wordt dat ruimschoots gecompenseerd. Geantwoord op 2-12-2020 om 21:56

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info