• Inmiddels zijn wij 8 jaar eigenaar van een Miele CM 6300 koffiezetter en nu voor de zesde keer de machine in handen moeten geven aan de servicemonteur, vanwege steeds dezelfde melding: "Bereiding afgebroken, vul het bonenreservoir". Uiteraard was het bonenreservoir steeds royaal door ons gevuld en opgeschud. Miele kan de ware diagnose niet stellen, na reparatie (een software update?) blijft het euvel een tijdje achterwege, maar steekt steeds weer de kop op. Dit heeft ons veel weggeworpen koffie en zeker zoveel ergernis opgeleverd. Miele, waar blijf je met je reputatie van degelijkheid en hoe compenseer je al je vertwijfelde klanten met hun zelfde klachten, die kennelijk aan deze CM 6300 machine kleven?

  Gesteld op 8-3-2022 om 21:48 in forum Miele CM 6300 Misbruik melden
  • Ik deel deze mening. Ik heb sinds 2015 (mei) de Miele CM 6300 en heb al veel storingen met deze machine gehad en het heeft me ook de nodige euro's en frustratie gekost. Nu heb ik een storing bij het opwarmen en daar blijft het systeem in hangen.... Tevens erg vaak de storing "Bereiding afgebroken, vul het bonenreservoir" gehad. Dit gaat dan wel weer spontaan over, en komt dan weer terug. Kortom: tijd voor een nieuwe koffiemachine, maar geen Miele kan ik je vertellen. Geantwoord op 25-4-2022 om 11:14

   Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Goedenmiddag. De melding bonenvullen is heel makkelijk te verhelpen. Er zit een microswitch bovenin de machine deze meet hoeveel gemalen poeder er in de kamer zit. Bij te weinig word de schakelaar niet bediend vandaar de melding. Deze schakelaar gaat vaak stuk door de vochtige omgeving. Ik verbind deze door en verwijder de grijze uitsteeksel uit de zetgroep. De machine zal dan nooit meer deze storing vertonen, alleen dient men dan wel te zorgen voor een goed gevulde bonenresorvior omdat de detectie dan niet meer werkt. Maar dit is een fijne permanente oplossing voor dit probleem (, komt ook vaak bij Siemens melitta nivona voor) mvg Carlos
   Carlos'Coffee Geantwoord op 30-4-2022 om 12:16

   Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • Carlos'Coffee, kun je hier eventueel iets specifieker de locatie van de microswitch aangeven en hoe dat doorverbinden in zijn werk gaat, alsook waar dat grijze uitsteeksel uit de zetgroep zich bevindt en hoe je dit verwijderd. Dit lijkt me inderdaad een fijne permanente oplossing die mij heel wat kopzorgen kan besparen. Mvg. RonnyG. Geantwoord op 18-6-2022 om 20:37

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info