• Ik kocht MAX radiatorthermostaten, een MAX kamerthermostaat en de MAX cube. Maar hoe communiceren al deze elementen met de verwarmingsketel? Die moet toch weten wanneer die moet beginnen verwarmen? Of ben ik een stuk vergeten mee bestellen dan? Of heb je hier een speciale verwarmingsketel voor nodig?

  Gesteld op 16-10-2013 om 11:15 in forum Max EQ-3 Misbruik melden
  • Ik ben benieuwd of je het antwoord al gevonden hebt. Wij zijn ook erg geïnteresseerd maar zien nergens hoe de communicatie met de ketel nu verloopt.

   gr,
   Remko Geantwoord op 26-10-2013 om 10:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zojuist geïnstalleerd, zonder problemen. De onderdelen communiceren niet met de ketel. Als ik het goed heb begrepen moet de kachel niet op ruimteregeling worden gezet maar op weersafhankelijk. De kachel reageert dan i.c.m. een buitensensor op het temperatuurverschil tussen de aanvoer en retourleiding van uw cv-systeem. Hierdoor is el altijd capaciteit beschikbaar voor de radiatoren. Ik heb er onvoldoende verstand van om het even uit te leggen maar bij mij had ik dat al werken vanwege vloerverwarming. Geantwoord op 28-11-2013 om 00:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Jullie zijn niets vergeten, het lijkt mij eerdr dat eq-3 iets vergeten is :-)
   Er zijn inderdaad alleen maar de mogelijkheden om elke radiator individueel te programmeren, volgens een bepaald tijdspatroon. Daarop kan dan nog ingespeeld worden door hun kamerthermostaat (die eigenlijk alleen maar een soort afstandsbediening is voor de radiatorknoppen). Er is dus niets wat de ketel aanstuurt...
   Die moet je dus sowieso anders aansturen, en wel op zo'n manier dat je warmtecapaciteit hebt wanneer die nodig is. Bijvoorbeeld, met een onafhankelijke klok tussen 5u en 23u... Ze hebben bij eq-3 nog wel een afstandsbediende tussenstekker, maar ik vrees dat je die niet kunt instellen dat hij 'aangaat wanneer er ergens nood aan warmte is'. Ik begrijp uit hun documentatie dat hij daarvoor kan dienen (zoek het even op bij conrad.nl, en download de doc vandaar, je zal het wel zien) Geantwoord op 25-12-2013 om 09:31

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • je kan ook de cv pomp aansturen met de tussenstekker van max.
   en deze dan met teiden programeren of aan elke termostaat(kraan) een tussenstekker koppelen en deze dan samen de pomp aansturen

   chris meer info 0476310085.cj@gmail.com Geantwoord op 25-10-2015 om 08:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info