• Ik heb een MTD platinum 25 pk zitmaaier, hij start en rijdt goed, maar als ik de hendel overhaal om de messen in beweging te zetten, dan slaat hij af, kortom, ik kan niet meer maaien. Wat kan ik controleren om te kijken wat er mis is? Ik rijd overigens in de mulchfunctie (zonder opvangbak).

    Gesteld op 17-6-2019 om 15:15 in forum MTD Zitmaaier Misbruik melden
    • Riem zit strak en ziet er 'gezond' uit en ik heb de doorvoer helemaal leeg gehaald (zat overigens wel verstopt, bleek achteraf). Echter na het leeghalen, opnieuw een poging gedaan en nog steeds sloeg hij af. Vervolgens de opvangbak eraan gehangen en dan doet hij het wel. Ik heb de maaier sinds kort en heb er geen handleiding bij, dus kan het niet onderzoeken of er een soort van borg is (bij mij vorige Honda maaier moest ik als ik zonder de bak wilde maaien, een soort van drukknop afplakken, zodat gesuggereerd werd dat de bak eraan hing. Met deze maaier heb ik de voorgaande keer gewoon zonder bak gemaaid, zonder enige actie te hoeven nemen, maar nu is dat dus niet meer mogelijk. Lastig hoor, er geen handleiding (MTD Platinum 25 pk Hydrostaat) van te hebben.

      Zou toch wel graag zonder bak willen blijven maaien.

      Bedankt in ieder geval voor de antwoorden tot dusver.
      Geantwoord op 17-6-2019 om 16:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bij mijn MTD 125 RE zit er een veiligheid tussen de opvangbak en het frame van de tractor (die mij trouwens het leven zuur maakt vanaf het begin):als die niet ingedrukt is door de opvangbak valt de motor stil als je de messen naar beneden brengt.Dus geen bak,geen draaiende messen. Geantwoord op 17-6-2019 om 16:45

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • "Bij mijn MTD 125 RE zit er een veiligheid tussen de opvangbak en het frame van de tractor (die mij trouwens het leven zuur maakt vanaf het begin):als die niet ingedrukt is door de opvangbak valt de motor stil als je de messen naar beneden brengt.Dus geen bak,geen draaiende messen"

      Dank voor je antwoord, dat is kennelijk bij mij ook aan de hand. Ben jij er wel achter welke onderdeel ingedrukt moet worden door de opvangbak? Bij deze van mij kan ik niets vinden dat er maar enigszins op lijkt of in verbinding lijkt te staan met het maaigedeelte. Ben er intussen wel achter dat er kennelijk een speciale mulchkit voor deze maaier bestaat, misschien staat het euvel daarmee in verband.
      Hier de montagehandleiding daarvan. Klik op deze LINK


      Geantwoord op 17-6-2019 om 16:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Kijk even na , in achteruit werkt de maaibalk niet i.v.m. beveiliging, dus zit er een beveiliging op de vittesse knuppel . grtjs Geantwoord op 9-7-2019 om 10:29

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info