• Ik heb twee identieke ontvangers SAT 801, waarvan een de zenderlijst niet kan laden (melding controleer ontvangst) en ook geen ontvangst heeft op astra 3, wel op astra 1. De andere ontvanger (de nieuwste) heeft wel ontvangst op astra 1 en 3, kan de zenderlijst laden en de software update naar 12.2. Alle instellingen zijn identiek, schotel, lnb etc. Hoe kan dit? De oude ontvanger lijkt moeite te hebben met het vinden van de juiste poorten.

    Gesteld op 17-2-2017 om 10:45 in forum M7 SAT801 Misbruik melden
    • Zet bij de weigerende ontvanger de fabrieksinstellingen terug en vergelijk daarna onder > Menu > Installatie > LNB Configuratie de DiSEqC 1.0-instellingen voor ASTRA 1 en ASTRA 3. Geantwoord op 17-2-2017 om 11:06

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Met een coax kabel naar het dak naar een monoblok GT MDS 43 van GT sat voor astra 1 en 3
      In het verleden zat aan deze ontvanger een duoblok hotbird en astra 1 en dat functioneerde wel, maar moeizaam ik moest steeds rommelen met de DiSEqC, maar het lukte dan wel met beide satellieten.
      De schotel is 80 cm en heeft vrij uitzicht. Geantwoord op 17-2-2017 om 15:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ja, ik begrijp met een coax-kabel aan een LNB. Maar je hebt het over twee ontvangers, dus dan ook TWEE aansluitingen ? Of koppel je de ene los, en sluit je dan de andere aan? Maar wat heeft dat voor zin, dan? Ik begrijp het verhaal blijkbaar niet helemaal. Geantwoord op 17-2-2017 om 16:19

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik koppel de ene los en sluit de andere aan. Ik kon de 2e ontvanger goedkoop krijgen ivm oud niet digitaal abbo. De oude ontvanger deed het niet goed terwijl ik er zeker van was dat de schotel goed was uitgericht en het signaal sterk genoeg.
      De nieuwe ontvanger deed het meteen goed, ook op astra 3, de oude dus niet, die heeft blijkbaar moeite met de zenderlijst van canaldigitaal en met de astra 3, want ook met de juiste transponders geeft hij geen signaal, waar de nieuwe het wel doet.
      Ik snap het zelf ook niet....
      Nb de oude is wel zeker zo 4-5 jaar oud schat ik. Misschien wel meer. Geantwoord op 17-2-2017 om 16:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • De oude deed het dus al niet goed, begrijp ik nu. Als het inderdaad twee identieke M7 SAT801 ontvangers zijn, die op exact dezelfde wijze worden aangesloten, dan moet er bij de oude ontvanger in de instellingen iets niet deugen, of hij is kapot ! Kijk nog eens heel secuur naar die DiSEqC 1.0-instellingen voor ASTRA 1 en ASTRA 3. Geantwoord op 17-2-2017 om 16:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het moet wel aan de oude ontvanger liggen (of de combinatie met de lnb) Hij kiest niet automatisch de juiste satelliet, en handmatig lukt het ook niet met DiSEqC. Hartelijk dank voor de hulp! Geantwoord op 17-2-2017 om 17:15

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beschrijf eens van de oude ontvanger wat er in het scherm LNB Configuratie staat voor ASTRA 1 en ASTRA 3 (High L.O., Low L.O., DiSEqC 1.0 en DiSEqC 1.1. Geantwoord op 17-2-2017 om 17:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dat is - na Fabrieksinstellingen automatisch - bij mij precies andersom: Astra 1: DisEqC 1.0 #2 en Astra 3: DisEqC 1.0 #1. Ik heb twee vlakschotels (omdat op het recreatiepark een gewone schotel niet mag) en er zit een omschakelaar tussen de schotels en de M7 SAT801. Meer ideeën heb ik niet. Geantwoord op 17-2-2017 om 19:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo, kijk ook nog even welke software in de ontvanger zit, moet nu versie 2.12a zijn.
      deze kun je ook met USB stick op de ontvanger zetten, Daarna zouden beide ontvangers moeten werken, tenzij de ene echt defect is.
      Klik op deze LINK
      Geantwoord op 20-2-2017 om 11:25

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info