• afstandbediening reageert niet op decoder , deze werkt alleen handmatig . het ligt niet aan de afstandbediening , want die werkt wel op eenzelfde ander decoder .

    Gesteld op 15-8-2016 om 20:07 in forum M7 SAT801 Misbruik melden
    • Ik herken dit probleem. Als ik de TV(verbonden met een HDMI-kabel) en dedecoder heb aangezet (allebei stonden ze op standby) dan blijkt de decoder niet te reageren op de afstandsbediening (de afstandsbediening is goed want deze werkt op een andere decoder). Blijkbaar wordt via de TV een signal viz de HDMI kabel naar de decoder gestuurd waarvan de decoder of de afstandsbediening last heeft. Na via de sourceknop van de TV wat te switchen van HDMI naar kabel en weer terug naar HDMI en ondertussen proberen van kanaal te wisselen op de decoder lukt me het toch de afstandsbediening blijvend te laten werken. Wanneer de decoder en TV weer in standby stand en je wilt ze weer opnieuw gebruiken dan heb je weer hetzelfde probleem. Weer opnieuw verder "klooien" (o.a. de stroom eraf en na kort wachten weer erop) en via de source knop weer proberen de afstandsbediening in combinatie met de decoder weer te laten werken, Ik heb sterk de indruk dat de decoder de "schuldige" is omdat het probleem zich alleen voor doet wanneer de TV ook aan staat (en dat is wel nodig als je beeld wilt zien). En of dat aan het merk/model TV ligt weet ik niet maar de fabrikant van de decoder zou dit probleem moeten onderkennen en oplossen. Het probleem doet zich bij mij voor bij én het MT Sat 801 model én het DSR 8141 model. Geantwoord op 16-8-2016 om 11:51

      Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
    • Is de andere decoder die wel werkt ook een SAT801? De SAT801 kan namelijk alleen met het infrarood XMP protocol overweg, en niet met RC6.

      Druk op de "STB" knop en tegelijk op de "OK " knop -> 3 seconden
      - wacht tot LED knippert (3keer)
      - toets nu : 9 0 en daarna OK
      AB knippert 2keer ter bevestiging. Nu werkt de AB voor volgende ontvangers:
      SAT801 , DSR 8141 en DSR 7141

      Terugzetten naar RC6 gaat met de code 9 1 (dan geschikt voor DSR 8121, 7121, 7141, 8141) Geantwoord op 18-8-2016 om 15:34

      Waardeer dit antwoord (20) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info