• Is een (nieuwe) M7 gevoeliger dan een vorige Philips ontvanger ?
    Wij hebben een nieuwe M7 HD ontvanger op een gezamenlijke schotel in Frankrijk. Met de M7 hebben we slechts af en toe beeld. Terug naar onze leverancier in NL, apparaat getest en geen problemen. Echter in Frankrijk weer geen beeld.
    Apparaat terug gezet naar fabrieksinstellingen maar nu lijkt het erop dat hij geen zenders inleest, niveau 37-39% kwaliteit 19 % en blijft bij scan op 2% staan.
    Hiervoor hadden we een Philips ontvanger en die deed het wel.
    We hebben al 3 maal een monteur erbij gehad en dan doet ontvanger het uiteindelijk weer even, maar valt toch steeds weer weg.
    Het lijkt ons dat de HS ontvanger gevoeliger is dan de oude ontvanger en daardoor snel uitvalt. Weet iemand of dit inderdaad zo kan zijn ?
    En weet iemand hoe we wel zenders ingelezen krijgen ?
    RV

    Gesteld op 24-4-2015 om 01:07 in forum M7 SAT801 Misbruik melden
    • Ik probeerde ook de zenderlijst opnieuw in te lezen en de scan bleef ook op 2% staan. Ik heb de ontvanger uitgezet, terug aan en alles was in orde. Ik heb toen 'Alles scannen' gebruikt. Dat lukte wel.
      Wat betreft het niveau en de kwaliteit lijkt het mij dat de schotel niet correct is afgesteld, ofwel de LNB defect. Als dat het geval is, kan je natuurlijk ook geen zenderlijst inladen.
      De M7 ontvanger is HD. Daardoor is de afstelling van de schotel en/of LNB veel kritischer dan voor een SD ontvanger. 1 mm hoger of lager, naar rechts of naar links kan het verschil maken tussen ontvangst en geen ontvangst. Ik merk dat iedere keer als ik de ontvanger en de schotel opstel op de camping. Geantwoord op 26-4-2015 om 13:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Probeer eventueel ook eens om de LNB in plaats van op de LNB-IN op de onderste aansluiting te zetten (Loop out)
      misschien helpt dat Geantwoord op 27-4-2015 om 15:56

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info