• Het fornuis doet het prima. De oven doet alleen niets meer. Ik hoor wel een klik als ik de knoppen omdraai. Het lichtje gaat niet branden. Kan ik dit herstellen als hij gereset wordt? Of moet ik een monteur laten komen?

  Gesteld op 1-1-2018 om 18:19 in forum M-System MFTD-96IX Misbruik melden
  • Ik heb sinds vandaag hetzelfde probleem als bonstaand. Is het bij jullie inmiddels opgelost en hoe? Bij voorbaat dank!
   Diane Geantwoord op 6-12-2018 om 16:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb dit probleem ook gehad. Door op het klokje, het handje en de plus te drukken in die ingedrukt te houden tot je een piep hoort. Komt de oven uit de 'skowroomstand'
   Ik hoop dat dit bij jullie ook het probleem oplost.
   Marijn Geantwoord op 14-1-2019 om 21:02

   Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
  • Zelfde probleem. Klok en gasfornuis deden het. De rest niet. Door op diverse knoppen te drukken, ging de oven het weer doen. Hand en plus gaf geen piep. Hand en min wel. Nog op diverse andere knoppen gedrukt. Weet dus niet meer precies wat de oplossing was maar voorlopig lijkt alles weer te werken Geantwoord op 13-7-2019 om 10:39

   Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
  • Bij mijn M-System MFW-96 (6-pits broertje van deze serie) deed het klokje en dus de rest het soms wel, soms niet. Ik heb het klokje eruit gehaald omdat hier werd gesuggereerd dat het aan het relais kon liggen. Mijn exemplaar heeft echter 2 relais, naast elkaar en doorverbinden o.i.d. kon niet en had ook niet gewerkt. Ik kon overigens de print met klokje gewoon aan de voorkant eruit halen door alle knoppen er af te halen en de voorplaat los te schroeven (ene 5-tal parker schroefjes). De beide relais heb ik schoongemaakt en de print ook. Hier was niks verkeerds te zien, dus weer terug gemonteerd. Toen ik uiteindelijk aan de achterkant de invoer van het netsnoer los maakte schrok ik mij een hoedje: de hele aansluiting was aan de binnenkant weggesmolten en de fase (bruine draad) was weggebrand. De oven kreeg dus sowieso geen stroom meer. Gevaarlijke situatie. Ik heb alles hersteld door oversized kroonstenen te gebruiken met een betere aardig op het apparaat. Na ongeveer een halfuur de oven op z'n max stand aangezet te hebben en alles te controleren, durfde ik hem wel weer terug te plaatsen. Nog wel voor de zekerheid warmte werende kous om de kabels gedaan. Vingers crossed...... Geantwoord op 1-1-2020 om 21:37

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Hallo allemaal, als de oven spontaan in de demo stand ( alleen het fornuis en de klok werkt) komt kun je deze eruit halen door de volgende combinatie van knoppen in te duwen:
   eerst de min, dan het belletje, en dan het plusje allemaal 5 seconde ingedrukt houden;
   Dan volgt er een piep en is alles weer in orde. Geantwoord op 18-2-2021 om 16:32

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info