• Van de een op de andere dag werkt mijn Kobo GLO niet meer. Het boek wat ik aan het lezen was gaf ineens de melding voltooid. Alle andere ongelezen boeken idem. Als ik ze wil openen krijg ik een wit scherm, waarna de Kobo terug gaat naar het hoofdmenu waar het ongelezen boek op voltooid staat. Een harde reset heeft niet gebaat. Heeft iemand nog ideeën?

    Gesteld op 30-4-2018 om 10:30 in forum Kobo GLO Misbruik melden
    • Je hebt het over een harde reset, bedoel je daarmee terug naar fabrieksinstelling? Want als je dat niet hebt geprobeerd zou dat een optie kunnen zijn. En ik weet niet hoe je altijd oplaad maar 24 uur aan het stroom wil ook nog wel eens helpen. Geantwoord op 3-5-2018 om 03:25

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Terug naar fabrieksinstellingen inderdaad. Hielp niet. Ik laat altijd op via stroom en niet via de pc maar zou ik nog wel eens 24 uur kunnen proberen.

      Ik heb inmiddels ook antwoord van Kobo gekregen dat het een bekend probleem is en dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Ze schreven dat boeken uploaden met ADE zou moeten helpen. Dat heb ik nu geprobeerd maar verhelpt het probleem ook niet helaas. Geantwoord op 3-5-2018 om 07:51

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Nee dat hebben ze niet helaas. Ze schrijven wel dat er aan gewerkt wordt, maar schrijven ook dat het een bekend probleem is bij het lezen van boeken van "derde partijen". Met andere woorden als ik ze via de kobo shop zou downloaden zou ik dat probleem niet hebben. Dus ik weet niet in hoeverre er erg hard wordt gewerkt aan een oplossing. Maar dat zegt mijn gevoel me...

      Geantwoord op 13-5-2018 om 21:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info