Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 14 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Heb de inventum BM 18 , broodbakmachine, gekregen. Heeft iemand een idee hoe ik de deeghaak hier kan uithalen?
  In de beschrijving/ een boekje , kan ik hier niets over vinden. Degenen van wie ik de machine heb gekregen weet het ook niet, meer.
  met dank, Joke Gesteld op 27-9-2013 om 21:49

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo Joke,

   Gewoon rechtstandig eruit trekken, dus recht omhoog uit het bakblik. Kan best zijn dat de haak goed vast zit, in dat geval het bakblik vullen met een laag heet water en een scheut azijn om de opgedroogde massa tussen as en kneedhaak te laten losweken. Wanneer je de haak er eenmaal uit hebt: na elk gebruik de haak lossen en haak en as goed schoonmaken. Dit probleem ontstaat doordat na het storten van het brood de haak op de as blijft zitten en er niet wordt afgehaald om te reinigen, maar in plaats daarvan wordt er gewoon het volgende brood mee gebakken etc. Op die manier komt de haak uiteindelijk muurvast op de as te zitten.

   Andere tip: nadat het brood gebakken is, niet gelijk proberen het te storten, maar het blik met brood erin op een taart- of pannenrooster zetten (dus uit de machine halen) en 5-10 min. laten afkoelen. Het brood krimpt dan los van de wanden van het bakblik en is zonder problemen te storten. Werkt bij elke broodbakmachine, dus het staat in geen enkele handleiding...

   Ik gebruik de BM18 zelf regelmatig (heb meerdere broodbakmachines) en het is een prima, stevige machine met simpele maar goed werkbare programma's.

   Veel succes. Groeten, Jan. Geantwoord op 29-11-2013 om 22:56

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Inventum BM18

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info