• mijn ketel HR 22 is aan gesloten op een aan/uit thermostaat.
    Dit wil ik graag veranderen door een modulerende thermostaat te plaatsen.
    wat moet ik veranderen in de aansluiting van de ketel.

    Gesteld op 10-10-2016 om 14:06 in forum Intergas Kombi Kompakt HR 22+28 (tot 01-06) Misbruik melden
    • Er zijn geen ingrepen op de ketel nodig

      Deze ketel moduleert intern al. Dat betekent dat bij een ingestelde ketelwatertemperatuur de gastoevoer in trappen wordt geregeld totdat deze is bereikt. Dit kunt u zelf vaststellen door de kamerthermostaat aan te zetten, en dan te luisteren naar de ketel. Hij begint met volledige branders, en moduleert dan langzaam terug als de ingestelde cv water temperatuur bereikt wordt, waarbij hij minder ventilator geruis en gasvlam geruis maakt.

      Bij moderne goed geïsoleerde huizen kan de ketelwater temperatuur gerust op 60° worden gezet, hoger is in het algemeen niet nodig. Ook het rendement van de ketel is dan veel hoger dan wanneer de ketelwater temperatuur op bijvoorbeeld 90° staat.

      Het is comfort verhogend om een simpele aan-uit kamerthermostaat te vervangen door een kamerthermostaat die vooruitdenkt. Dat wil zeggen dat deze moduleert met de aan-uit perioden, en daarbij vooruitloopt op het verwachte temperatuur verloop bij opwarming van de woning.

      Een voorbeeld is de Honeywell Chronotherm kamerthermostaat. U zult bij een dergelijke thermostaat merken dat de woning 's ochtends op tijd op de ingestelde temperatuur van het programma zit, en dat de thermostaat ruim tevoren al begint te verwarmen om dit te bereiken.
      De kamerthermostaat schakel daarbij meerdere malen aan en uit. Bijkomend voordeel is dat het getikker van opwarmende CV buizen een stuk minder wordt.

      KV. Geantwoord op 10-10-2016 om 16:16

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Indien u gebruik wilt maken van een modulerende thermostaat met OpenTherm communicatie;
      aansluiten op klemmen 11 - 12 en klemmen 6 - 7 open laten. Geantwoord op 10-10-2016 om 18:24

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info