• Goedemiddag, mijn cv geeft code 80 3, dan 80 4, dan 80 5, na het oplaaien geeft hij een harde knal, dan schiet hij op code 3, gaat weer oplaaien, dan springt hij op 0, en dan worden alle lampjes weer groen. Vooral in de nacht geeft hij om het half uur meestal een harde klap. Wat kan het zijn? Het gasblok is al vervangen, schroeven zijn extra aangedraaid, maar de harde klap blijft. Er zijn intussen al 4 monteurs geweest, maar de nacht erop komt de klap helaas elke keer weer terug. Alle adviezen welkom

    Gesteld op 19-4-2014 om 15:35 in forum Intergas Kombi Kompakt HR 22+28 (tot 01-06) Misbruik melden
    • De CV ontsteekt te laat. Het teveel aan gas onsteekt dan met een klap.
      Dit is gevaarlijk.
      Oorzaak in het geval dat ik zelf heb meegemaakt:
      Verkeerde afgestelde vonkafstand van de ontsteekpen.
      De monteur kan deze opnieuw instellen.
      kV. Geantwoord op 19-4-2014 om 19:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb net helzelfde meegemaakt. Wat je ook nog als test kan doen is de cv kap eraf laten. En dan kijken of het nog ploft. Bij mij was het namelijk dan over. Bij mij hielp het door het start ventilator toerental te verlagen. Dit is in te stellen door in de ""service stand"" naar stap F te gaan. Die staat meestal op 70%. breng die eens terug naar 60%. Dit advies heb ik gekregen van een goede techneut op dit gebied. Overigens kijk eens op je dak. Hoogstwaarschijnlijk is de deksel aan bovenzijde van de afvoer eraf gevlogen door de plof. Moet er wel weer op anders regent het in. Ook nog een punt.....als je een aan- en afvoer gecombineerde pijp heb moet die ook eens in de paar jaar eens schoongemaakt worden. Vooral in de aanvoer willen nog wel eens spinnen ed. zitten die een goede aanvoer verhinderen. Wat je ook nog moet controleren is of de ontsteekkabel niet ergens doorslaat. Deze vrij houden van de kap. Ik heb er een krimpsok omheen gedaan als extra isolatie. maar inderdaad een veel voorkomende oorzaak kan ook de bougie zijn. Met name het porselein wil nog wel eens doorslaan ...heb ik gehoord. Ik hoor graag of e.e.a. nog resultaat heeft gehad. uh.....wanneer is de ketel voor laatste maal schoongemaakt? Ik doe dat elk jaar. Dan ventilator eraf en voorzijde van de ketel eraf. En dan met name de RVS plaatjes waar gaten inzitten goed schoonmaken en gaten met boortje schoonmaken. Ook de condens afvoer paar keer per jaar schoonmaken. Wil nog wel eens vol troep zitten. Overigens ik ben gewoon een ras doehetzelver hoor en geen CV techneut. Geantwoord op 20-4-2014 om 10:03

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Van de week monteur nr 5 geweest, en die heeft de cv helemaal uit elkaar gehaald... Hij zag dat de branderpacking helemaal in duizend stukjes lag, dus heeft deze helemaal vervangen, ook de ontsteekpen heeft hij helemaal vervangen. Nu al twee dagen geen klap meer gehoord, dus hoop dat nu het probleem opgelost is. Zo niet, wordt vervolgd... Geantwoord op 3-5-2014 om 15:44

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info