• de vaatwasser geeft een piep met code 50.
  Wat is er aan de hand en hoe kom ik er achter wat deze code betekent.
  Het staat niet in de handleiding en de vaatwasser is slechts enkele weken bij ons geïnstalleerd

  Gesteld op 18-11-2015 om 21:27 in forum Ikea Valgjord Misbruik melden
  • .50 was bij mij een geblokkeerde afvoerpomp. Pomp kon niet draaien door een schilfer van een bord. Voorpaneel eraf, metalen frontje onder los en pomp losgedraaid. Deze kon dus niet draaien doordat er een hard stukje in zat. Stukje eruit, pomp terug en probleem opgelost! Geantwoord op 18-7-2016 om 17:14

   Waardeer dit antwoord (18) Misbruik melden
  • Zelfde probleem helaas, ik zie alleen de mogelijkheid niet het pompje te bekijken wanneer ik het voor paneel heb los gemaakt? Geantwoord op 15-11-2016 om 20:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ook gehad. Monteur geweest. Die vertelde dat ik regelmatig op hoge temperatuur (2) moet draaien ivm vervuiling. Geantwoord op 15-11-2016 om 23:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Even voor diegene met het antwoord op 15-11-2016 om 20:33: hartelijk dank. Ik heb 2 linkerhanden maar zelfs ik had het binnen 5 minuten gepiept. Bleek ook om een scherfje te gaan maar in mijn geval van een wijnglas.

   Het zijn 4 schroefjes die je los moet draaien.
   Tip: maak even een foto van de pomp voordat je hem eraf haalt. Weet je ook weer hoe hij erop moet. Geantwoord op 27-7-2017 om 19:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • De afvoer pomp is defect of is geblokkeerd (door een scherf of dichtgeslipt vet)

   Bij ons snel opgelost:
   Stekker eruit. Schep al het water uit de vaatwasser, ook onder het filter. Gebruik desnoods een spons.
   Verwijder het front. Twwe schroeven aan de zijkant onder grijze plastic blindplaatjes. Hou het front goed vast want de onderkant komt helemaal los en breekt dan makkelijk boven af bij de geleiders. Even naar boven duwen en het front is er af.
   Dan 4 schroeven verwijderen van de metalen plaat onderaan de vaatwasser.
   De afvoer pomp zit aan de rechterzijde (blauwe draden). Maak desnoods even een foto hoe hij er in gemonteerde toestand aan zit.
   De pomp kun je linksom draaien en valt dan los van de aansluiting. Let op er kan dus nog wat water in de filterbak zitten! Hou er een doek onder o.i.d.
   De pomp is los, als het goed zul je nu een scherf of andere rotzooi zien waardoor het schoepenrad van de pomp niet meer kan draaien.
   Schoonmaken en alles droog maken.
   De pomp op dezelfde wijze terugplaatsen, rechtsom en hij zit al makkelijk vast. Past maar op 1 manier.
   Ik moest de vaatwasser (het filter reservoir) weer handmatig vullen met water, toen deed hij het pas.
   Ik heb de vaatwasser ook een 'reset' gegeven. Vaatwasser aan. dan beide pijltjes toesten tegelijk indrukken totdat er 5 lampjes gaan knipperen. Deur heb ik dichtgedaan en na 30 sec weer geopend. Programma 6 gekozen en draaien maar.
   Daarna niet vergeten het metalen front er weer op te zetten en tenslotte het houten keukenfront. Geantwoord op 20-9-2017 om 18:37

   Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Google+, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info