• De vaatwasser geeft code .30 en blijft afzuigen. Na reset gedrukt te hebben gaat hij niet uit.

    Gesteld op 12-6-2015 om 17:21 in forum Ikea Valgjord Misbruik melden
    • Stekker eruit. Verwijder het front. Twee schroeven aan de zijkant van de klep achter kunststof blindplaatje. Voorzichtig, front wel ondersteunen! Front naar bovenschuiven en dan komt ie los.
      Aan de onderzijde is dan een metalen front te verwijderen vier schroeven. Hierdoor word de kunststof bodemplaat zichtbaar. Ook alle pompen, draden en slangen zie je.
      Water op de bodemplaat deppen met een handdoek. De handdoek kun je voorzichtig doorduwen zodat al het water wordt opgenomen ook achterin op de bodemplaat. Als alles droog is, doet de machine het weer. Volgens mij zit er een watersensor op de bodemplaat, bij een dun laagje water reageert deze en zorgt voor code 30.
      Alles weer terug vastschroeven en de stekker er weer in, draaien maar! Geantwoord op 5-6-2016 om 21:18

      Waardeer dit antwoord (142) Misbruik melden
    • hebben dit net voorgehad. door forum antwoord gevonden, waarvoor dank. werkt perfect. als je een beetje lenig bent moet je zelfs de front niet verwijderen maar kan je zo aan de voorste plaat en de 4 schroeven (klep genoeg naar beneden doen) met handdoek droogdeppen en na enkele keren is het gepiep en ook de melding 30 weg. toestel start weer perfect. Geantwoord op 29-3-2018 om 21:12

      Waardeer dit antwoord (42) Misbruik melden
    • Een slangetje aan de voorzijde (7mm) was gebroken. Dat loopt van links naar rechts van de machine. Gerepareerd met een messing koppelstukje. En de machine werkt weer. Uiteraard eerst helemaal droog gemaakt. TOP Geantwoord op 30-10-2019 om 16:14

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Bedankt iedereen, hier draait de machine ook terug! De filter zat veel vuil in, dus ik denk dat het bij mij daar door kwam. Ik zie ook dat er slangetjes in de zijkanten van de deur gewoon uitkomen op de bodemplaat van de machine, dus als er daar water in kan (bvb een stuk rubber kapot) dan kan dit ook het probleem zijn.

      Nog een paar extra tips: (*) Bij het losmaken van de schroeven links en rechts om het front te verwijderen kan je enkel aan de vijzen als het front in een bepaalde hoek open staat. Onhou deze hoek en pak eventueel een foto, want de vijzen zitten nogal gek en een beetje onduidelijk als je ze terug moet vastvijzen. (*) De bindplaatjes verwijder je makkelijk door een mesje of schroevendraaier in het midden te plaatsen en te draaien. (*) Op de bodemplaat zitten veel elektrische kabeltjes, wees voorzichtig want er zitten belangrijke aardingskabeltjes bij. (*) De plaat is verdeeld in compartimentjes. Enkel in de voorste helft van de bodemplaat zit water. Maar je moet wel links en rechts het water wegwerken, er zit een tussenschot tussen. Ik heb gewerkt met wat keukenhanddoeken en uiteindelijk wat keukenrol om het echt helemaal droog te krijgen. (*) In het midden links zit een vlotter met een stuk piepschuim. Dit was bij mij het diepste punt, als die omhoog gaat dan slaagt de machine af, dus zorg dat dat stuk ook mooi droog is. (*) Om aan de vijzen onderaan te kunnen (van het frontplaatje aan de onderkant van de machine) moet je het front zoveel mogelijk plat leggen en er onder gaan liggen. (*) Je kan de onderkant er redelijk makkelijk af halen zonder het front te verwijderen (vier vijzen op de hoeken), maar als er water op de bodemplaat staat heb je niet genoeg ruimte om te werken. Je kan dus eerst de onderste plaat verwijderen, even voelen met je vingers en indien er 1cm water in staat dan pas de front er af halen. (*) Je kan de machine laten draaien met de front en de onderste afdekplaat er nog af. Zo kan je zien waar er eventueel en lek is en van waar het water komt. Laat de machine eerst even draaien op 15min glazen sproeien en gebruik geen zeep tabletje, als er iets aan de hand is zit het anders vol schuim. (*) Als je de foutmelding opzoekt in de handleiding staat er: contacteer een service medewerker, daar vind je dus niet meer informatie (*) Als je niet zeker bent, laat het een dag open staan zodat je zeker bent dat alles mooi droog is.

      Tot slot nog, je moet niet superhandig zijn om het te doen, gewoon doen. Enkel het front er terug aan hangen is een beetje makkelijker als je met 2 bent omdat het front vanonder naar beneden valt wanneer het los komt. Aan de bovenkant zit het vast. De zijkanten zijn aan elke kant 1 torque vijs en de frontplaat 4 kruisjes. Veel succes! Geantwoord op 8-10-2020 om 21:02

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Hartelijk bedankt! Hier heeft het ook gewerkt. Wel een bedenking... Dit is toch niet normaal dat er een forum bestaat om zoveel mensen met hetzelfde probleem bij deze vaatwasser te helpen? Volgende keer niet meer bij ikea kopen vrees ik... Geantwoord op 24-5-2022 om 21:09

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Het heeft hier ook gewerkt, maar de vraag is voor hoelang? Blijkbaar is ergens een lekkage, maar hoe vind ik deze? Geantwoord op 7-1-2024 om 21:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Lekkage ontstond hier door versleten rubber aan onderzijde voorklep.
      vervangen rubber was wat lastiger als verwijderen water in onderplaat maar o0ok best te doen. Geantwoord op 5-2-2024 om 12:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info