• Mijn afwasmachine stopte er mee gisteren. Hij is een jaar oud en heeft nooit eerder een probleem gehad. Nu geeft hij een fout code .50 aan, die code komt niet voor in de handleiding. Wat kan dat zijn en wat moet ik nu doen?

    Gesteld op 20-2-2018 om 08:15 in forum Ikea SKINANDE Misbruik melden
    • code 50 dan is de pomp geblokkeerd (of stuk). Als de pomp geblokkeerd is is dat redelijk makkelijk te verhelpen. Als Electrolux langskomt betaal je €100 voor 10 minuten werk omdat het meestal komt doordat de pomp geblokkeerd is door glas of aardewerk. Dat is een gebruikersfout dus geen garantie, dat ze dus het filter verkeerd ontworpen hebben hoor je ze niet over. Bij mij was dit omdat er een schilfer aardewerk inzat, om de volgende keer €100 te besparen heb ik goed opgelet:
      Haal de stroom eraf, dus stekker eruit of groep eraf. Knop uit is onvoldoende. Schroef de onderste plaat los (6 schroeven). Rechtsvoor zit een witte plastic cilinder met een stroomdraad eruit, dat is de pomp. Pak die rechts vast en draai die voorzichtig een kwartslag naar je toe. Er zit waarschijnlijk nog water in je machine dus van te voren wat dweilen op de bodemplaat leggen kan geen kwaad. De bodemplaat is bedoeld om lekkend water op te vangen. Als je de pomp los hebt valt waarschijnlijk het glas of aardewerk eruit. Anders nog even voelen. Het losgedraaide deel zit met een draad vast dus niet hard eraan trekken. Daarna pomp er weer opdraaien, kwartslag van je af. Boel droog maken. Wat water in de vaatwasser gieten, anders krijg je weer dezelfde melding, spoelprogramma draaien om te testen, plaat erop en klaar. Lost dit het niet op dan is waarschijnlijk je pomp kapot en dat valt onder de Ikea garantie. Geantwoord op 11-5-2019 om 13:44

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info