• vaatwasser geeft code 30 ( waterlekkage ) reset helpt niet,filters van waterslot en naar de pomp zijn schoon.Stekker er uit en na 5 min weer terug.Springt na 10 seconde weer op foutmelding 30 en pomp om het water af te pompen blijft lopen.Wat kan ik hier aan doen?

  Gesteld op 11-1-2015 om 20:58 in forum Ikea SKINANDE Misbruik melden
  • Onder de skinande zit een lekbak daar zit een vlotter met een schakelaar. Zodra er water in lekt stopt de machine en pompt naar 1 min het water weg uit vaatwasser, dit is uit veiligheid zodat de keuken niet onder water komt te staan, maar waarom komt er een te veel water in vaatwasser, je moet de bak leeg maken met Een dwijl. Zodat de vlotter van piepschuim weer zakt. Je vindt de lekbak aan voorzijde vaatwasser achter metalen paneel, 6 kruisschroeven, als water weg is. Dan kun je reseten, zet wel eerst de stroom af of stekker eruit, het stomme is als je de vaatwasser weer reset en aanzet dat hij dus naar 5 min weer overloopt. En uit de deur onder lekt in de lekbak, dus er is iets mis met de water toevoer, hij heeft een niet juiste niveau regeling meer. Ik ben dus aan het uitzoeken wat dat is. Het is een nieuwe machine van ons. Heeft niet veel gedraaid. De 30 meldcode gaat dus uit naar droog maken lekbak en reset, welk merk is skinande eigenlijk.? Geantwoord op 19-7-2015 om 05:23

   Waardeer dit antwoord (126) Misbruik melden
  • Vandaag succesvol code 30 opgelost!

   De druksensor zat vol met drap. Deze sensor zit aan de onderkant van de vaatwasser. Door deze te verwijderen, goed schoon te maken en weer terug te plaatsen, het water met een dweil uit de lekbak te verwijderen en de machine een reset te geven dmv 2 knopjes tegelijk in te drukken staat hij nu weer vrolijk te wassen! Er schijnt een nieuw type sensor voor beschikbaar te zijn dus sowieso deze vervangen voor het nieuwe type. Ik wacht daar nog even mee totdat ik weer een melding krijg. Geantwoord op 22-12-2015 om 14:14

   Waardeer dit antwoord (143) Misbruik melden
  • Zojuist melding 30 weggewerkt: Deurfront eraf met de twee schroeven aan de zijkant vd deur en dan het front omhoog geschoven. Stekker eruit, het metalen frontplaatje aan de onderkant met de vier schroeven verwijderd en het water met een dweil verwijderd en hij draait weer. (Het was daar opvallend schoon, dat had ik niet verwacht) Helemaal prima, nou ja, ik ben al met al wel een hele ochtend verder. Het klusje zelf duurt misschien een half uurtje ....
   Echter is er iemand die weet hoe dat water daar komt? Ofwel, zijn we er nu weer voor drie jaar van verlost of zit ik volgende week op eerste kerstdag;-) weer op mijn knieën voor de vaatwasser? Geantwoord op 22-12-2018 om 12:05

   Waardeer dit antwoord (60) Misbruik melden
  • Quote: "en de machine een reset te geven dmv 2 knopjes tegelijk in te drukken" ..... wel fijn als er bij een succesvolle oplossing ook vermeld wordt welke 2 knopjes dit dan precies zijn.
   Geantwoord op 3-1-2019 om 11:15

   Waardeer dit antwoord (50) Misbruik melden
  • Aan de binnenzijde zit rechts de verlichting, bij mij lekte hier water door naar buiten de machine. Dit loopt langs naar paneel en valt dan in de lekbak. In die lekbak zit een sensor die code 30 geeft als er teveel water in staat.
   DE oplossing is als volgt. Machine uitbouwen en rechterpaneel verwijderen. De houder van de verlichting zit met een bajonet/draaiaansluiting vast aan het verlichtingglas dat je aan de binnenzijde kunt zien.als je het losgedraaid hebt heb je 2 delen.en een rubber ring. Alles goed schoonmaken en met transparante polymax kit weer monteren en extra aan de binnenzijde van de machine afkitten. Paar uur laten drogen, even met plantenspuit testen of je nog water ziet lekken en machine weer installeren in de keuken. Succes. Vragen via johnphar@gmail.com Geantwoord op 15-9-2019 om 22:21

   Waardeer dit antwoord (17) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info